Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Αντίστροφη μέτρηση για τη θωράκιση του λιμανιού

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και χρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση των λιμανιών και αλιευτικών καταφυγίων στην Αγία Γαλήνη και το Μπαλί

Σε τροχιά υλοποίησης τίθεται τους επόμενους μήνες το αναγκαίο έργο της θωράκισης του ρεθυμνιώτικου λιμανιού, το οποίο θα προσδώσει άλλη δυναμική στην πόλη, καθώς η προστασία του από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα συμβάλλει σημαντικά και στην προστασία του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, υπεύθυνος για το Νότιο Αιγαίο, Μανώλης Κουτουλάκης, σε σύσκεψη που πραγματοποίησε με τους θεσμικούς εκπροσώπους του Ρεθύμνου, γνωστοποίησε την έγκριση χρηματοδότησης για το εν λόγω έργο συνολικού προϋπολογισμού ύψους 17 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους.

Για το πάγιο αίτημα των αγοροτοκτηνοτρόφων του νησιού ως προς το μεταφορικό ισοδύναμο στην Κρήτη, ο κ. Κουτουλάκης επανέλαβε την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να ενισχύσει το μεταφορικό ισοδύναμο της Κρήτης, στηρίζοντας με 8 και πλέον εκατ. ευρώ τους κτηνοτρόφους του νησιού για το 2022.

Μ. Κουτουλάκης: «Η πόλη έχει πληρώσει ακριβά λάθος αποφάσεις του παρελθόντος»

«Η πόλη έχει πληρώσει πολύ ακριβά λάθος αποφάσεις του παρελθόντος», δήλωσε ο γενικός γραμματέας, τονίζοντας ότι το υπουργείο Ναυτιλίας, υιοθετώντας επίσης την ολοκληρωμένη πρόταση του λιμενικού ταμείου και της δημοτικής αρχής, επιχειρεί να μετατρέψει το λιμάνι και γενικά το Ρέθυμνο σε μία περιοχή πρότυπο, εντάσσοντας το στο πρόγραμμα του «πράσινου λιμανιού». Μάλιστα, όπως είπε, θα χρηματοδοτήσει μέσω του προγράμματος «Νέαρχος» με 200.000 ευρώ τη συγκεκριμένη μελέτη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και χρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση των λιμανιών και αλιευτικών καταφυγίων στην Αγία Γαλήνη και το Μπαλί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς