Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Άντε να δούμε πότε θα δούμε σωστούς δρόμους…

Άλλα περιμέναμε να έρθουν με την κακοκαιρία Διομήδης και άλλα μας ήρθαν! Ευτυχώς δηλαδή που δεν είναι και τόσο ακραία τα καιρικά φαινόμενα, αλλά το κυκλοφοριακό… τα χρειάστηκε και πάλι, χτες Τετάρτη, στο Ρέθυμνο.

Ακόμα και στους χάρτες της Google αποτυπώθηκε το μέγεθος του μποτιλιαρίσματος με κυκλοφοριακό έμφραγμα στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης.

Στο κόκκινο και ο χάρτης, αλλά και τα νεύρα των οδηγών που φράκαραν με την πρώτη ψιχάλα, ως συνήθως…

Αν δούμε και τον εκτενέστερο χάρτη, ήδη διαφαίνεται ότι το πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων επεκτείνεται σταδιακά, λόγω της έλλειψης δρόμων.

Και στο Ατσιπόπουλο έχει κόκκινο, και στα Τρία Μοναστήρια και στα Μισίρια στον κόμβο Αμαρίου.

Θα θέλαμε λοιπόν τώρα που ο νέος ΒΟΑΚ είναι στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του, να τεθούν επί τάπητος τα κυκλοφοριακά ζητήματα του Ρεθύμνου και να βρεθεί η χρυσή τομή.

Ήδη έχουν γίνει εισηγήσεις από τον ΟΑΚ ΑΕ, και το ΤΕΕ, όμως η κατάσταση είναι ασφυκτική και δύσκολα θα βρεθεί μια γόνιμη λύση. Θα έπρεπε να υπάρχει μια περιμετρική οδός, νότια της πόλης και βόρεια του ΒΟΑΚ, όμως φαίνεται ήδη να μην είναι εφικτή λόγω της άναρχης οικιστικής ανάπτυξης.

Πώς λοιπόν θα περάσει ο νέος ΒΟΑΚ και πώς θα υπάρξει και μια νέα περιμετρική ή και περιφερειακή οδός στο Ρέθυμνο;

Έχουν γίνει τόσες μελέτες για το κυκλοφοριακό στο Ρέθυμνο και όμως καμία δεν έχει εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου και αντί να ανασάνει η πόλη, επιβαρύνεται ολοένα και περισσότερο και είναι θλιβερή αυτή η διαπίστωση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.