Ρέθυμνο – Ανησυχία για τις καθυστερήσεις των χρηματοδοτήσεων για τις καταστροφές

Πέρασαν έξι μήνες από τις καταστροφές που ζήσαμε το περασμένη Φεβρουάριο κι ενώ το Ρέθυμνο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να καταφέρει να εξασφαλίσει απρόσκοπτα τις χρηματοδοτήσεις, ο δήμος Ρεθύμνου δεν έχει λάβει ακόμα τίποτα από τα 13,5 εκ. που έχουν εγκριθεί.

Για το ζήτημα αυτό ο δήμαρχος Ρεθύμνου, ανέφερε «για το θέμα των φυσικών καταστροφών έχουμε έκδηλη αγωνία, γιατί πλησιάζει ο χειμώνας και από τα χρήματα των φυσικών καταστροφών που είναι 13,5 εκατομμύρια ευρώ για το δήμο Ρεθύμνης δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα. Ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα από πλευράς Δήμου έχει γίνει με ίδιους πόρους και με μία χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 500 χιλιάδων ευρώ την περίοδο υπουργίας του κυρίου Σκουρλέτη.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Έχω καταστήσει το θέμα αυτό γνωστό και στους βουλευτές μας, μίλησα ξανά με το γραφείο του κυρίου υπουργού, του κ. Κεφαλογιάννη και τον παρακάλεσα να κάνει το καλύτερο δυνατό».

Και πρόσθεσε: «έχουμε κάνει εργολαβίες και για τις τέσσερις περιοχές του δήμου Ρεθύμνου 100.000 και 120.000 ανά δημοτική ενότητα, αλλά αυτά που κάνουμε ήταν άμεσα πρακτικά και αναγκαία έργα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι εκείνα που χρειάζεται η ενδοχώρα για να αντιμετωπίσει τις πληγές της. Περιμένουμε αυτό το ποσό για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τα έργα από τις καταστροφές. Πρέπει άμεσα να έρθουν τα χρήματα και σε διάστημα που βρίσκεται ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη, διότι αν φύγουμε από αυτή την κατάσταση πηγαίνουμε με άλλες διαδικασίες στην εκτέλεση των έργων, πολύμηνες , όχι με απευθείας αναθέσεις αλλά κανονικούς διαγωνισμούς.

Πρόταση για επιτροπή κατά του αλκοόλ και των ουσιών σε ανήλικους, από την παράταξη Νίνου

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της π. Τετάρτης η Δημοτική Παράταξη «Ρέθυμνο Αξίζεις» του Θοδωρή Νίνου κατέθεσε στον προεδρείο του Δ.Σ., πρόταση που αφορά στη «Συγκρότηση Επιτροπής για την αντιμετώπιση της χρήσης αλκοόλ και εξαρτησιογόνων ουσιών σε ανηλίκους».

Στην πρόταση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Είναι γνωστό ότι το Ρέθυμνο κρατά τα σκήπτρα, σε πανελλαδικό ίσως επίπεδο, στη χρήση αλκοόλ σε ανηλίκους, όπως άλλωστε έχουν καταδείξει και σύγχρονες έρευνες. Από τη μια το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι τη χειμερινή περίοδο και από την άλλη τα πανηγύρια του καλοκαιριού, που λειτουργούν τις περισσότερες φορές χωρίς έλεγχο και κανόνες, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, όσον αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ, κυρίως στους ανηλίκους. Σε αυτό συντείνει και η λάθος εννοούμενη «κρητική λεβεντιά» που στοιχείο της δείχνει να είναι και η αλόγιστη χρήση αλκοόλ. Ήδη ο Δήμος Αγ. Βασιλείου πρωτοστατεί με δράσεις του σε αυτή την κατεύθυνση και το τελευταίο διάστημα και το ΕΒΕ Ρεθύμνου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, δείχνει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να υπάρχει έξαρση της χρήσης ναρκωτικών και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών σε νέους ανθρώπους του Δήμου μας και δυστυχώς και ανηλίκους. Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη τη συγκρότηση Επιτροπής του Δήμου Ρεθύμνου που στόχος της να είναι η αντιμετώπιση των παραπάνω φαινομένων. Για τα μέλη της Επιτροπής, που θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελείται από αιρετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, από υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου αλλά και εκπροσώπους άλλων φορέων, θα πρέπει να γίνει ενδελεχής διαβούλευση, ώστε σύντομα να έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Η κρυφή παραλία του νότου με την άγρια ομορφιά που κόβει την ανάσα

Στο νότιο τμήμα του Ρεθύμνου, μεταξύ της παραλίας του Πλακιά και εκείνης της Πρέβελης, συναντάται το …

Ρέθυμνο – Στην παραλία Πρέβελη το φοινικόδασος «αγκαλιάζει» το νότιο Κρητικό πέλαγος!

Η περιοχή του Πρέβελη στο νότο του Νομού Ρεθύμνου, αποτελεί  δικαιολογημένα έναν από τους πιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize