Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ανησυχεί η εκπαιδευτική κοινότητα για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Πραγματοποιήθηκαν οι δυο τηλεδιασκέψεις μεταξύ του ΙΣΡ και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την συμμετοχή γιατρών του Συλλόγου και ενός μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών από διάφορα σχολεία του νομού

Συγκεκριμένα στη συζήτηση συμμετείχαν και απάντησαν και στις ερωτήσεις που ετέθησαν από του εκπαιδευτικούς, η κ Ελισάβετ Γιαννούση, διευθύντρια Παιδιατρικής και υπεύθυνη Μονάδας COVID 19 του νοσοκομείου, η κ Ελένη Ιωαννίδου παθολόγος- λοιμωξιολόγος, διευθύντρια της Παθολογικής και η κ Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα, Επιμελήτρια ΩΡΛ και αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου μας.

Την συζήτηση συντόνισαν οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λάμπρος Καρβούνης και Γιάννης Γαζανός και Λάμπρος Καρβούνης και ο Πρόεδρος του ΙΣ Γιώργος Στεφανάκης.

Όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος, «από την συζήτηση διαφάνηκε η δικαιολογημένη ανησυχία και ο προβληματισμός της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με την σωστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων σε ότι αφορά την τήρηση των αποστάσεων, την χρήση μάσκας, της υγιεινής των χώρων καθώς και άλλα πρακτικά ζητήματα που απασχολούν καθημερινά τους εκπαιδευτικούς και του γονείς.

Ένα τέτοιο θέμα όπως τέθηκε στην συζήτηση προκύπτει με την υποχρεωτική απουσία των μαθητών με συμπτώματα ίωσης όπως πυρετός, βήχας, καταρροή κλπ από το σχολείο για 10 ημέρες, αν δεν προσκομίσουν από γιατρό αρνητικό μοριακό τεστ.

Αυτά τα τεστ, προς το παρόν τουλάχιστον, γίνονται χωρίς χρέωση σε ύποπτα περιστατικά κατόπιν ιατρικής εξέτασης και ένδειξης σε δημόσιο νοσοκομείο ή πληρώνονται σε κάποια ιδιωτικά εργαστήρια.

Και στις δυο περιπτώσεις έχουμε αφενός την συρροή περιστατικών στο νοσοκομείο, αντίθετα με ό,τι προτείνουν τα ίδια τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, αφ ετέρου δε την διόλου ευκαταφρόνητη για του γονείς, δαπάνη των τεστ ειδικά αν αυτά χρειαστεί να επαναληφθούν περισσότερες φορές, επί συμπτωμάτων, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο κατά την διάρκεια των επόμενων 6 κρίσιμων μηνών.

Πρόταση μας είναι να βρεθεί άμεσα τρόπος να καλυφθούν οι δαπάνες από την πολιτεία των απαραίτητων ελέγχων, με όποιο τύπο εξέτασης και με όποιο απλουστευμένο πρωτόκολλο κριθεί καταλληλότερο από του ειδικούς, για μαθητές και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί μια ούτως η άλλως δύσκολη σχολική χρονιά και να μην αποτελέσουν και τα σχολεία εστίες διασποράς.

Θα παραμείνουμε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας με σκοπό την επίλυση ή την καλύτερη διαχείριση προβλημάτων που υπάρχουν ή θα προκύψουν το επόμενο χρονικό διάστημα».

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Τραγωδία στην Αργυρούπολη – Νεκρός αγρότης που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Τραγωδία στο Ρέθυμνο – Νεκρός αγρότης που καταπλακώθηκε από τρακτέρ Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ …

Lockdown – Ημερομηνία-κλειδί η 15η Νοεμβρίου – Η κρίσιμη σύσκεψη και τα νέα μέτρα

INTIME Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Μέρα-μέρα το κυβερνητικό επιτελείο σε συνεργασία με τους επιστήμονες, αναλύουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize