Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ανήλικοι τρομοκρατούν φιλόζωους και κακοποιούν αδέσποτα

Παραβατικές συμπεριφορές ανηλίκων κατά αδέσποτων στο κέντρο του Ρεθύμνου

Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν αρχίσει να εκλαμβάνουν τα κρούσματα βίας κατά αδέσποτων ζώων από ανήλικους σε συνοικίες του κέντρου της πόλης του Ρεθύμνου.  Σύμφωνα με καταγγελίες στο daynight.gr από φιλόζωες που φροντίζουν εθελοντικά τα αδέσποτα, κάποιοι ανήλικοι πετούν πέτρες και λεμόνια στα αδέσποτα ζώα, αδιαφορώντας για τις επιπλήξεις που τους γίνονται και από περαστικούς  για την απαράδεκτη και κοινωνικά μη αποδεκτή συμπεριφορά τους.

Σε κάποιες εκ των περιπτώσεων μάλιστα, ακόμα και εκπαιδευτικοί έχουν απευθυνθεί στις φιλόζωες, αναφέροντας ότι κάποια από τα παιδιά αυτά που έχουν αναπτύξει την βίαιη αυτή συμπεριφορά, ζουν σε δύσκολο και προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον.

Το ποτήρι όμως ξεχείλισε πριν από λίγες μέρες, όταν σε διάλογο μιας εκ των φιλόζωων με ανήλικο, όταν η γυναίκα ανέφερε στο παιδί: “Θα σου άρεσε εσένα κάποιος μεγαλύτερος να σου πετάει πράγματα και να σου φέρεται έτσι;”, το παιδί ανταπάντησε: “Γι’ αυτό υπάρχουν τα όπλα!”, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο πια αμφιβολίας ότι κάτι πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει τώρα!

Μια εκ των φιλόζωων είναι στα όρια του να απευθυνθεί επίσημα και στην αστυνομία αν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά, αφού υπήρξαν και φορές που κάποιοι από τους ανήλικους έσπαγαν γυάλινα μπουκάλια μπύρας, είτε πετώντας τα προς τα ζώα, είτε κρατώντας τα ως κοφτερό όπλο στο χέρι.

Οι συμπεριφορές αυτές εκτός από θλιβερές, καταδεικνύουν ότι οπωσδήποτε πρέπει το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον να επιληφθεί αυτών των παιδιών πριν να είναι αργά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς