Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ανεπάρκεια χώρων στο 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο

Μπορεί το σχολείο να στελεχώνουν πάνω από 20 εκπαιδευτικοί αλλά δεν υπάρχουν αίθουσες- Εδώ και χρόνια τρία σχολεία συστεγάζονται στις εγκαταστάσεις των Μισιρίων

Στα γραφεία των δασκάλων, σε βοηθητικούς χώρους, αλλά ακόμα και στους διαδρόμους του σχολείου τους ήταν αναγκασμένοι χρόνια τώρα να κάνουν τα μαθήματα και τις θεραπείες τους οι μικροί μαθητές του 1ου ειδικού δημοτικού σχολείου στο Ρέθυμνο, εξαιτίας του οξύ στεγαστικού προβλήματος.

Προσωρινή λύση δόθηκε με την μεταφορά του ειδικού νηπιαγωγείου -που συστεγαζόταν με το ειδικό δημοτικό- στο σχολείο του Σταυρωμένου, ενώ η ουσιαστική ανάσα θα έρθει όταν θα μεταφερθεί και το επίσης συστεγαζόμενο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (εργαστήριο ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης) στο πρώην κτίριο του ΚΕΓΕ.

Ειδικότερα, το σχολείο στεγάζει 39 μαθητές με διαφορετικά προβλήματα αναπηρίας, διαθέτει πάνω από 20 εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και παρόλα αυτά το μάθημα γίνεται μετ’ εμποδίων.

Στο σχολικό συγκρότημα των Μισιρίων μαζί με το ειδικό δημοτικό συστεγάζεται και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο οποίο φοιτούν 36 μαθητές, ενώ μέχρι πριν από λίγους μήνες στις ίδιες εγκαταστάσεις στεγαζόταν και το ειδικό νηπιαγωγείο με 7 μαθητές και σχεδόν 15 εκπαιδευτικούς. Όλο αυτό είχε ως συνέπεια τα μαθήματα και οι ειδικότητες, όπως η λογοθεραπεία και η εργοθεραπεία, να γίνονται στα γραφεία των δασκάλων, σε βοηθητικούς χώρους, αλλά ακόμα και στους διαδρόμους του σχολείου.

Στις αρχές της πανδημίας η αγωνία «χτύπησε» κόκκινο για εκπαιδευτικούς και γονείς, καθώς εξαιτίας των περιορισμένων χώρων δεν μπορούσαν να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του σχολείου παίζουν οι δωρεές των Ρεθυμνιωτών αλλά και του συλλόγου γονέων χάρη στις οποίες έχουν εξοπλιστεί αίθουσες και εργαστήρια του σχολείου. Ωστόσο, «ανάσα» στο ειδικό δημοτικό θα δώσει η μεταστέγαση του Εργαστηρίου Ειδικής Εκπαίδευσης στο πρώην κτίριο του ΚΕΓΕ, κάτι το οποίο όμως δεν αναμένεται να γίνει σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς