Ρέθυμνο – Ανδρέας Ξανθός – Στη Βουλή η ανάγκη χρηματοδότησης του νέου 16ου δημοτικού

Ερώτηση Α. Ξανθού για την ανάγκη χρηματοδότησης ανέγερσης του νέου σχολικού κτιρίου του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου

Ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Ανδρέας Ξανθός κατέθεσε ερώτηση προς τον κ Υπουργό Εσωτερικών και την κα Υπουργό Παιδείας, με το ερώτημα για ποιόν λόγο δεν έχει ενταχθεί ακόμα σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου.

Ο κ. Α. Ξανθός τονίζει στην ερώτηση του ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, το οποίο κατασκευάστηκε με τη μορφή του λυόμενου το 1993 «ως προσωρινή λύση», είναι εξόχως προβληματικές και καθημερινά εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των 135 μαθητών και των δεκάδων εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ρεθύμνου, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου, προχώρησε σε αγορά οικοπέδου με σκοπό την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για το 16ο Δημοτικό Σχολείο, έχοντας δρομολογήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες (αποχαρακτηρισμοί, ρυμοτομικά σχέδια, υποθηκοφυλακείο, οικοδομικές άδειες).

Ο κ. Α. Ξανθός αναφέρει επίσης ότι από το Δήμο Ρεθύμνου κατατέθηκε ολοκληρωμένη πρόταση ένταξης του σχολείου για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος» στην πρόσκληση 65574/19-11-2018 του Υπουργείου Εσωτερικών. Το έργο όμως δεν έχει προχωρήσει και στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Ρέθυμνο ο Υπουργός Εσωτερικών δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην προοπτική υλοποίησης του.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – 11 πρόστιμα για έλλειψη μάσκας – 13 στο Ηράκλειο – 4 στο Λασίθι και 1 στα Χανιά

29 πρόστιμα στην Κρήτη – Χωρίς μάσκα οδηγοί ταξί Νέα”τσουχτερά” πρόστιμα στο νησί 29 πρόστιμα …

Ρέθυμνο – Μόλις 1 μαθητής δεν πάει σχολείο λόγω γονιών αρνητών της μάσκας – 43 στο Ηράκλειο – 15 στα Χανιά και 10 στο Λασίθι

Σημειώνεται, πως 43 παιδιά στο νομό Ηρακλείου, 15 στο νομό Χανίων, 10 στο νομό Λασιθίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize