Ρέθυμνο – Ανάπλαση και διαμόρφωση πλατείας στου Μαριού και στα Ακτούντα Αγίου Βασιλείου

Εγκρίσεις 2 νέων χρηματοδοτήσεων για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου από το Πράσινο Ταμείο 

Συνεχίζονται οι εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου με το Πράσινο Ταμείο να παίρνει σειρά εγκρίνοντας δυο νέες προτάσεις. Συγκεκριμένα:

1) « Ανάπλαση πλατείας του οικισμού Μαριού» προϋπολογισμού 140.000 ευρώ με παρεμβάσεις που αφορούν: απόξεση υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και τοποθέτηση εγχάρακτου έγχρωμου για τη διαμόρφωση της πλατείας, διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, κατασκευή πεζοδρομίων με βιομηχανικό δάπεδο και στάσεων λεωφορείων, όδευση τυφλών, ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, κάδων απορριμμάτων και βέβαια φυτεύσεις. 

Λόγω της θέσης της πλατείας και της έκτασης της (περίπου 1.000 τμ) αναδεικνύεται ολόκληρος ο γραφικός οικισμός με την ανεμπόδιστη θεά και την αμφιθεατρική θέση που αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων.

 2) «Διαμόρφωση πλατείας στη θέση Κουτρουλιανό νερό του οικισμού Ακτούντα της Κοινότητας Αρδάκτου» προϋπολογισμού 105.000 ευρώ.  Οι  εργασίες διαμόρφωσης  που  θα εκτελεστούν  είναι κατασκευή λιθοδομών περιμετρικά με  ακανόνιστη πέτρα, αρμολογημένες πλακοστρώσεις στο χώρο της πλατείας, ανάδειξη της παλαιάς  βρύσης, βιομηχανικό χτενιστό  στην οδό πρόσβασης, τοποθέτηση σταθερών τραπεζιών  και  πάγκων, ψησταριάς, σταθερής εξέδρας, πίστας χορού, κατασκευή  πέργκολας  για την προστασία  της υπάρχουσας  πηγής, φωτισμός και χώρος  WC. 

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αναβαθμίζει ένα χώρο μοναδικής φυσικής ομορφιάς με ιδιαίτερη ιστορική και συναισθηματική αξία για τους κατοίκους αφού εκεί πραγματοποιούνταν στο παρελθόν οι κοινωνικές εκδηλώσεις των κατοίκων, οι τοπικές εορτές και παραδοσιακά γλέντια. Ήταν ένα αίτημα όχι μόνο των μόνιμων κατοίκων αλλά και των απανταχού Ακτουδιανών για να διαμορφωθεί μια όμορφη και λειτουργική πλατεία με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον που θα είναι κατάλληλος για  την φιλοξενία διαφόρων  πολιτιστικών   εκδηλώσεων και δράσεων.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης εκφράζοντας την ικανοποίηση του δήλωσε σχετικά:

«Ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη για τους κατοίκους των οικισμών μας. Οι νέες εγκρίσεις από το Πράσινο Ταμείο, το οποίο απαιτεί πλήρεις φακέλους και ώριμες μελέτες, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινή, αδιάκοπη και σκληρή δουλειά που γίνεται στον Δήμο μας από τις Διοικητικές, Οικονομικές και Τεχνικές Υπηρεσίες μας και τους ευχαριστώ θερμά.» 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Η κρυφή παραλία του νότου με την άγρια ομορφιά που κόβει την ανάσα

Στο νότιο τμήμα του Ρεθύμνου, μεταξύ της παραλίας του Πλακιά και εκείνης της Πρέβελης, συναντάται το …

Ρέθυμνο – Στην παραλία Πρέβελη το φοινικόδασος «αγκαλιάζει» το νότιο Κρητικό πέλαγος!

Η περιοχή του Πρέβελη στο νότο του Νομού Ρεθύμνου, αποτελεί  δικαιολογημένα έναν από τους πιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize