Ρέθυμνο – Ανακοίνωση στήριξης σε αξιωματικό της αστυνομίας μετά από δημοσίευμα

Με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2020 σε τοπικό ειδησεογραφικό site με τίτλο “Έντονος προβληματισμός στο Ρέθυμνο με υψηλόβαθμο Αστυνομικό” σε βάρος συναδέλφου μας – μέλους της Ένωσής μας, το σωματείο μας θα ήθελε να εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή του σε σχέση με τα αναγραφόμενα, γνωρίζοντας ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν στο Ρέθυμνο από συνεργείο αστυνομικών παρουσία του συγκεκριμένου Αξιωματικού – επικεφαλής του συνεργείου, αφορούν επιχειρήσεις στον τομέα του λιανικού εμπορίου και υπηρεσιών των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία στο σύνολο της Επικράτειας για το χρονικό διάστημα από 18.3.2020 έως και 31.3.2020 βάσει της υπ΄ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 19024/2020 (ΦΕΚ B’ 915/17-03-2020) Κ.Υ.Α. που εκδόθηκε με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Περί του σχετικού δημοσιεύματος ο λόγος, γνωρίζεται ότι με βάση την προαναφερόμενη Κ.Υ.Α., η πώληση ανθών και φυτών την τρέχουσα χρονική περίοδο αποτελεί παράβαση που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ επισύρει επιπρόσθετα και διοικητικές κυρώσεις (άρθρο πρώτο, περίπτωση 48 “Λιανικό εμπόριο ανθέων ΚΑΔ 47767701).

Συνεπώς, στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με τα άρθρο 36,37 Κ.Π.Δ., οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώνουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για κάθε τέτοια αξιόποινη πράξη, ενώ η ανακοίνωση γίνεται με την σύνταξη και την υποβολή σχετικής δικογραφίας.

Το γεγονός επίσης ότι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών διατάσσει, με προφορική εντολή του, να αφεθεί κάποιος πολίτης, που συνελήφθη και σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία, ελεύθερος, δε σημαίνει ότι ο πολίτης είναι “αθώος” και ότι οι ενέργειες που διέπραξε κρίθηκαν σύννομες, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Ως γνωστόν, σε αυτές τις περιπτώσεις, βάσει των διατάξεων του άρθρου 320 Κ.Π.Δ., θα ορισθεί δικάσιμος και η υπόθεση θα εκδικαστεί στο ακροατήριο.

Τέλος, επειδή εκτιμούμε ότι ο συγκεκριμένος Αξιωματικός ενέργησε με απόλυτο επαγγελματισμό στο πλαίσιο των καθηκόντων του, σεβόμενος απόλυτα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τους νόμους του Κράτους, θεωρούμε ότι η κριτική που ασκήθηκε σε βάρος του, μέσω του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, θίγει το κύρος και την υπόληψη ενός ανθρώπου με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, καθότι πέραν του πτυχίου της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. (Α.Ε.Ι.) που κατέχει τυγχάνει και πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Γίνεται μνεία ότι η παρούσα Ανακοίνωση δεν έχει σκοπό την πρόκληση στείρας αντιπαράθεσης, αλλά στην αποσαφήνιση των γεγονότων όπως ακριβώς συνέβησαν και στην άρση της προκληθείσας αδικίας.

https://www.cretedoc.org/rethymno-astynomikos-feretai-na-apaitei-peismatika-apo-katastimata-nomimos-anoichta-na-kleisoyn/

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ολοκληρώθηκε το ταφικό μνημείο του Στέλιου Κιαγιαδάκη στην Αργυρούπολη

Ολοκληρώθηκε το ταφικό μνημείο, στο οποίο αναπαύεται ο επί σειρά δεκαετιών αείμνηστος πρόεδρος του Ομίλου …

Ρέθυμνο – “Γιωργίτσα” – Παραδοσιακό Μικρασιάτικο τραγούδι από τον Σύλλογο Ρεθυμνίων Μικρασιατών

19η ανάρτηση: «Γιωργίτσα». Ως ανάρτηση του τρέχοντος μηνός επελέγει ακόμη ένα πανέμορφο ερωτικό παραδοσιακό τραγούδι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize