Τελευταία Νέα
laboratory

Ρέθυμνο – Ανακοίνωση Εργαστηριακών ιατρών

Αγαπητοί συμπολίτες, οι εργαστηριακοί ιατροί στην πόλη μας ,θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ΠΦΥ και για ότι θα ακολουθήσει.

Είναι γνωστό ότι όσοι είναι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις τους έναντι μιας συμμετοχής του 15%.Παρ’ όλες τις αυξήσεις που έχουν παρατηρηθεί ,δεν έχει αλλάξει αυτό. Τα τελευταία τρία χρόνια οι πολίτες έχουν στραφεί περισσότερο στα ιδιωτικά εργαστήρια για τις εξετάσεις τους γιατί λόγω κορονοιού, δεν ήθελαν τα νοσοκομεία ή και τα νοσοκομεία που έγιναν μονοθεματικά δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί ο όγκος των εξετάσεων που εκτελούσαν τα εργαστήρια. O προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ παρέμεινε σταθερός και αντίθετα έγινε διπλάσιο το ποσοστό του claw back, δηλ. της αυτόματης υποχρεωτικής επιστροφής.

Με απλά νούμερα ο ΕΟΠΠΥ δίνει 15 εκατ. το μήνα για εξετάσεις, οι ασφαλισμένοι χρειάζονται 25 -30 εκατ., τα 10 – 15 εκατ., τα πληρώνουν οι εργαστηριακοί ιατροί, δηλ. πληρώνουν στον ΕΟΠΥΥ τις εξετάσεις των ασφαλισμένων ,για τις οποίες έχουν πληρώσει αντιδραστήρια σε προμηθευτές, έχουν αφιερώσει χρόνο και κόπο για να τις εκτελέσουν. Πώς να εξηγήσουμε ότι χρωστάμε στον ΕΟΠΥΥ τα χρήματα μας; Δεν υπάρχει κανένα κράτος στον κόσμο που να εφαρμόζει αυτό το μέτρο σε αυτό το ποσοστό 30 – 45 %.

Όπως καταλαβαίνετε αυτό οδηγεί στον αφανισμό μας. Θα θέλαμε όμως να σας ενημερώσουμε ότι οδηγεί και την ΠΦΥ στα χέρια μεγάλων κέντρων που θα εκτελούν εξετάσεις χωρίς τη δική μας αξιοπιστία και θα εκτελούν επίσης τις εξετάσεις που δεν θα δικαιολογούνται από τον ΕΟΠΥΥ και θα τις τιμολογούν με τιμές ελεύθερης αγοράς. Σε αντίθεση με τους ιδιώτες εργαστηριακούς που εκτελούν τις εξετάσεις που χρειάζεστε με τις τιμές του ΕΟΠΥΥ, που είναι οι χαμηλότερες και τις περισσότερες φορές και με εκπτώσεις σε αυτές.

Δεν ζητάμε σε καμία περίπτωση να επιβαρυνθείτε εσείς, ζητάμε απλά να πληρωνόμαστε τις εξετάσεις που εκτελούμε.

Αντισταθείτε μαζί μας σε αυτή την επιχείρηση αφανισμού μας και διάλυσης της ΠΦΥ.

Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια μας ,την επιβίωση μας αλλά και την στήριξη της ΠΦΥ που σας εξασφαλίζει εξετάσεις με αξιοπιστία ,ποιότητα και ταχύτητα.

Αυτά είναι αναφαίρετα δικαιώματα δικά μας και δικά σας και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να τα θίξει, είναι αγώνας μιας ολόκληρης ζωής.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.