Ρέθυμνο – Ανακοίνωση-διαμαρτυρία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 9ου δημοτικού σχολείου

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μαζί με τον σύλλογο διδασκόντων του 9ου δημοτικού σχολείου αφού συνεδριάσαμε από κοινού αποφασίσαμε ότι το θέμα της καθαριότητας των σχολείων Είναι υψίστης σημασίας και δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά χωρίς τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα όπως είναι η απολύμανση και καθαριότητα των σχολείων.

Επειδή φέτος ο Δήμος Ρεθυμνου έχει δεχτεί δραστική μείωση ύψους 40% στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας και μεσούσης της πανδημίας

Διεκδικούμε από το Δήμο Ρεθύμνου να εξασφαλίσει με το ανάλογο ποσό των χρημάτων την καθολική καθαριότητα των σχολείων ώστε τα παιδιά μας να μην φιλοξενηθούν σε σχολεία υγειονομικές βόμβες.

Διεκδικούμε και απαιτούμε άμεσα ανανέωση όλων των συμβάσεων των καθαριστριών με πλήρη και μόνιμη εργασία καμιά σύμπραξη με δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μετατροπή των ενσήμων σε βαρέα και ανθυγιεινά.

Όλοι εμείς οι γονείς θα αγωνιστούμε για να εφαρμοστεί στο ακέραιο η καθαριότητα η οποία αφορά την υγεία των παιδιών μας και για το λόγο αυτό την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου θα κλείσουμε το σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς