Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ανακαινίστηκαν οι αίθουσες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου

Σε ανακαινισμένες , λειτουργικές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των μαθητών κι εκπαιδευτών, αίθουσες και υποδομές,  φιλοξενείται πλέον το  Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο  Ρεθύμνου.

Με ικανοποίηση ο Δήμος Ρεθύμνης ικανοποίησε ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα της σχολικής κοινότητας του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Σχολείου, αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις που αποδεσμευτήκαν μετά την μεταστέγαση  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιποπούλου σε νέο κτίριο.

Οφείλω να συγχαρώ την  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης και το Τμήμα Παιδείας του που κατέβαλαν κυριολεκτικά υπερπροσπάθεια για να ολοκληρωθούν, εντός  της θερινής περιόδου,  οι  προβλεπόμενες εργασίες, υπερβαίνοντας τις δυσκολίες, οι οποίες εντάθηκαν λόγω των ειδικών συνθηκών και περιορισμών που επιβάλουν τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας λόγω covid 19.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις αφορούσαν σε :

  • Διαχωρισμό και διαμόρφωση ειδικών αιθουσών διδασκαλίας, τηρουμένων όλων των σύγχρονων προδιαγραφών προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία.
  • Διαμόρφωση ραμπών για την ασφαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση  μαθητών με κινητικά προβλήματα σε όλους τους σχολικούς χώρους.
  • Αντικατάσταση και δημιουργία νέου WC για ΑμεΑ.
  • Προσαρμογή φωτιστικών και θερμαντικών σωμάτων στους νέους χώρους.  Προσαρμογή των υφιστάμενων εξωτερικών και εγκατάσταση νέων εσωτερικών κουφωμάτων.
  • Κατασκευή χειρολισθύρα στο εσωτερικό κλιμακοστάσιο επιδιορθώσεις φθορών και βάψιμο εσωτερικών τοίχων.

 

 Οι  εργασίες ολοκληρώθηκαν εμπρόθεσμα και  οι  εγκαταστάσεις παραδόθηκαν εγκαίρως στη σχολική κοινότητα του Ειδικού Σχολείου Ρεθύμνου.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Προανάκριση για τον καυγά σε μπαρ – Σκηνές γης μαδιάμ στο βίντεο

Οι αστυνομικοί που προσπάθησαν να χωρίσουν τους αντιμαχόμενους προχώρησαν σε συλλήψεις Γης μαδιάμ έγινε το …

Ρέθυμνο – “Έχουμε ξεχάσει τι θα πει οικογενειακή γαλήνη και οκτάωρο” – Υπόμνημα των αστυνομικών προς τον Υπουργό

Αστυνομικοί Ρεθύμνου – «Δουλεύουμε χωρίς έξτρα αποζημίωση και υπερωρίες» ‘Έχουμε ξεχάσει τι θα πει οικογενειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize