Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Αναδεικνύεται ο σπάνιος φυσικός πλούτος του Κέντρους – Μονοπάτι και αναρριχητικό πάρκο στην Κρύα Βρύση

Με γοργούς ρυθμούς παραδίδονται τα έργα στην Τοπική Κοινότητα Κρύας Βρύσης που έχουν στόχο να αναδείξουν τον σπάνιο φυσικό πλούτο του Κέντρους, του μεγαλύτερου ορεινού όγκου του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Σε πρώτη φάση ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης του μονοπατιού μήκους 986 μέτρων με ξύλινα προστατευτικά κάγκελα μήκους, κατασκευή αναβαθμίδων από ξύλο και πέτρα της περιοχής το οποίο οδηγεί στο αναρριχητικό πεδίο «Γρε Δάφνη» όπου εκτελούνται εργασίες για την δημιουργία ενός σύγχρονου αναρριχητικού πάρκου το οποίο επίσης παραδίδεται τις επόμενες μέρες.

«Το όρος Κέντρος και το οικοσύστημα του, έχει τις δικές αναπτυξιακές δυνατότητες λόγω του μοναδικού φυσικού πλούτου. Η ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού και η ανάδειξη φυσιολατρικών διαδρομών με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής μας στρατηγικής.» Ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκης και συμπλήρωσε:

«Στην Κρύα Βρύση βρίσκονται και άλλα έργα σε εξέλιξη τα οποία αλλάζουν την όψη του οικισμού. Συγκεκριμένα το επόμενο διάστημα παραδίδεται η επέκταση της αίθουσας του Πολιτιστικού Συλλόγου εμβαδού 90 τμ η οποία είναι απαραίτητη για την φιλοξενία των εκδηλώσεων του δραστήριου Συλλόγου.

Παράλληλα ξεκινάμε την κατασκευή βιομηχανικών δαπέδων 1000 τμ στα σοκάκια του οικισμού με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας του οικισμού και τη διαμόρφωση συνθηκών προσβασιμότητας και ασφαλής κίνησης των κατοίκων.

Επίσης σύμφωνα με ενημέρωση που είχα, μέχρι τέλος του έτους θα εγκριθεί η πρόταση που υποβάλαμε στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με τίτλο «Επαναχρησιμοποίηση εμβληματικού κτιρίου στην νέα Κρύα Βρύση για την δημιουργία χώρου επιμόρφωσης και λαογραφίας»  με προϋπολογισμό 740.917 ευρώ που αφορά την ανακαίνιση του παλαιού ελαιουργείου».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς