Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Αλμυρή, γλυκιά ή μέσα σε όλα η ειδυλλιακή βόλτα;

Ρομαντικά και ειδυλλιακά σημεία έχει το Ρέθυμνο πολλά. Υπάρχει όμως και ένα που είναι και το… πιο δροσερό σημείο της πόλης του Ρεθύμνου! Κοινώς… εάν δεν βρεις ούτε εδώ δροσιά, μάλλον είμαστε σε περίοδο καύσωνα.

Ο περιφερειακός δρόμος πάντα αποτελεί μια μαγευτική διαδρομή για ντόπιους κι επισκέπτες, από τη μία η θάλασσα, από την άλλη το ενετικό φρούριο της Φορτέτζας και βέβαια ατέλειωτη όμορφη θέα είτε προς το λιμάνι και τα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνουμ μέχρι και τα Ταλλαία Όρη και τον Ψηλορείτη, είτε προς το Ακρωτήρι Χανίων και τα δυτικά προάστια του Ρεθύμνου, μέχρι και την οροσειρά των Λευκών Ορέων!

Τώρα, μόνο μη με βάζεις σε διλήμματα, δεν μπορώ να σου διαλέξω από ποια μεριά θα ξεκινήσεις τη βόλτα σου για να καταλήξεις σε ποια, αλλά μπορώ να σου δώσω κάποια βοήθεια ως προς τι προμήθειες είναι το πιο πιθανό να έχεις μαζί σου, ανάλογα με την αφετηρία σου.

Αν ξεκινήσεις λοιπόν από την δυτική πλευρά, πέρνα μια βόλτα και από την πλατεία στη Σοχώρα να πάρεις τα σουβλάκια σου, ενώ αν ξεκινήσεις το λιμάνι, πάρε κάνα παγωτάκι να δροσιστείς. Εκεί κάπου στη μέση της διαδρομής θα απολαύσεις το ανεπανάληπτο σκηνικό και συνεχίζεις για την άλλη πλευρά… δηλαδή είτε από το γλυκό στο αλμυρό ή το αντίστροφο!

Εννοείται βέβαια ότι και στις δύο πλευρές θα βρεις τα πάντα! Εμείς μια απλή πρόταση σερβιρίσματος κάναμε! Υπάρχουν πολλές ταβέρνες για όλα τα γούστα πριν ή και μετά τον περίπατο.

Enjoy the views… daynight.gr!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.