Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Άλλοι τρώνε και παίρνουν φαγητό και στο σπίτι κι άλλοι πεινούν!

Για ένα «πιάτο» πλαστικό φαγητό, όπως αναφέρει ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου Ρεθύμνου, συμβαίνουν τα ανεκδιήγητα…

Το περιστατικό αφορά τη σίτιση στο νοσοκομείο που γίνεται με εξωτερική ανάθεση και σύμβαση, αλλά ο έλεγχος για τις ποσότητες και το πού διατίθενται είναι πλημμελής.

“Υπάρχουν στιγμές που γεμίζουν σελίδες. Στιγμές συμβολικές που το καθεστώς εκδηλώνει όλη την απέχθεια του απέναντι στους λειτουργούς της δημόσιας υγείας. Γιατί η ανιδιοτελής προσφορά μιας ζωής δεν σπιλώνεται εύκολα”, συνεχίζει στα όσα αναφέρει ο εργαζόμενος:

“Κάποιος συνάδελφος που προσφέρει αγόγγυστα δεκαετίες, που το νοσοκομείο ήταν το σπίτι του, μου εξέφρασε το παράπονο και τη θλίψη του με τα λόγια που είναι στα χείλη όλων μας. Δεν έχω ζήσει ποτέ τέτοια απαξίωση μου λέει. Το μεσημέρι κατάκοπος μετά από ένα δύσκολο πραγματικά πρωινό, δεν υπήρχε στην τραπεζαρία φαγητό για μένα. Ήρθαν λέει λιγότερες μερίδες… Δεν τρέχει και τίποτα… Έχει νόημα να ξαναπούμε πώς δεν ντρέπονται; Πώς έχουν αποκτηνωθεί το ‘χουμε καταλάβει“.

Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο εργαζόμενος την κατάντια του δημοσίου συστήματος υγείας στο Ρέθυμνο που δεν φροντίζει σωστά καν για τη διατροφή στο νοσοκομείο.

Το Daynight.gr, ήρθε σε επαφή με έτερους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές, ότι δηλαδή είναι πλημμελής ο έλεγχος του τι γίνονται οι ποσότητες φαγητών και τροφίμων που φτάνουν στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα κάποιοι να παίρνουν σε σακούλες τρόφιμα και παραπάνω μερίδες στο σπίτι τους και κάποιοι άλλοι να παραμένουν νηστικοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.