Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Αλλάζουν όψη οι οδοί Μελισσηνού και Σαλαμίνος

Το έργο προγραμματίζεται να εκτελεστεί σε δύο φάσεις, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η εμπορική δραστηριότητα κυρίως την θερινή περίοδο

Οριστικό τέλος στην εικόνα που παρουσιάζει ένας από τους μεγαλύτερους δρόμους της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου αναμένεται να μπει με την ολοκλήρωση του έργου της βιοκλιματικής ανάπλασης των οδών Μελισσηνού και Σαλαμίνος, καθώς το οδόστρωμα και τα νέα πεζοδρόμια θα κατασκευαστούν στα πρότυπα της οδού Αρκαδίου.

Το έργο ανάπλασης του βασικού δρόμου που συνδέει την παλιά πόλη με την θάλασσα, προγραμματίζεται να εκτελεστεί σε δύο φάσεις, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η εμπορική δραστηριότητα κυρίως την θερινή περίοδο. Αρχικά οι εργασίες θα επικεντρωθούν στην Μελισσηνού από την πίσω πλευρά του αστυνομικού μεγάρου έως την Φορτέτζα και θα πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι τα τέλη Απριλίου, ενώ εξετάζεται με την λήξη της τουριστικής σεζόν να σκαφτεί το τμήμα της οδού Σαλαμίνος έως την διασταύρωση με την οδό Αρκαδίου.

Βάσει της μελέτης το έργο συνολικού προϋπολογισμού ύψους περίπου ενός εκατ. ευρώ, προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή πεζοδρομίων στα πρότυπα της οδού Αρκαδίου, αλλαγές στο οδόστρωμα και εγκατάσταση σύγχρονων φωτιστικών και καθιστικών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς