Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Αιτήσεις στην Digea για καλύτερη κάλυψη τηλεοπτικού σήματος με νέες κεραίες

Προβλήματα στη λήψη τηλεοπτικού σήματος στην περιοχή πίσω από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Μετά τον τελευταίο επανασυντονισμό που έγινε από την Digea στην Κρήτη, μια ολόκληρη περιοχή του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα αυτή που βρίσκεται πίσω από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, έχει προβλήματα στη λήψη τηλεοπτικού σήματος. Όσοι απευθύνθηκαν στην Digea για να κάνουν τα παράπονά τους, γρήγορα κατάλαβαν ότι για να ξαναδούν τηλεόραση δεν είναι κάτι τόσο απλό.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τους υπεύθυνους της εταιρίας ψηφιακού σήματος, απάντησαν ότι η περιοχή μένει εκτός κάλυψης, καθώς δεν έχει οπτική επαφή με τη Μαλάξα, απ’ όπου εκπέμπεται το τηλεοπτικό σήμα. Μάλιστα, όπως εξήγησαν, η περιοχή έχει οριακή κάλυψη με φυσικό εμπόδιο και γι’ αυτό παρατηρούνται αυτά τα προβλήματα.

Στη συνέχεια όπως ενημερωθήκαμε, αν έχει προηγηθεί έλεγχος στην εγκατάσταση της κεραίας και τα προβλήματα συνεχίζονται υπάρχουν δύο επιλογές για τους κατοίκους των «λευκών περιοχών» δηλαδή των περιοχών χωρίς σήμα:

Η πρώτη επιλογή αφορά μια δράση – πρόγραμμα του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης, όπου οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να κάνουν αίτηση και είτε να πάρουν δωρεάν δορυφορικό σήμα από την COSMOTE, με δωρεάν εξοπλισμό και το μήνα χωρίς συνδρομή για να βλέπουν τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, ή στην αίτησή τους να διαλέξουν το επίγειο (Digea) και όταν συμπληρωθούν περίπου 300 αιτήσεις, η εταιρία ψηφιακού σήματος θα βάλει αναμεταδότη να καλύψει την περιοχή.

Η δράση αυτή τρέχει από το 2018 στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης και ήδη υπάρχει ένα μητρώο με δικαιούχους οικισμούς – συνοικίες και μόνο αυτών των περιοχών οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση.

Η περιοχή του Ρεθύμνου που παρουσιάζει πρόβλημα δεν είναι σε αυτή τη λίστα. Για να συμπεριληφθεί στο μητρώο των δικαιούχων οικισμών, το οποίο ανανεώνεται από το υπουργείο μετά από ενημέρωση των δήμων, πρέπει ο δήμος Ρεθύμνης να επικοινωνήσει με το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης  και να δηλώσει ότι ο οικισμός ή η συνοικία αντιμετωπίζει  προβλήματα με το τηλεοπτικό σήμα.

Η δεύτερη επιλογή είναι αν θέλει κάποιος φορέας της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο δήμος στην προκειμένη περίπτωση, να βάλει κάποιον αναμεταδότη με ψηφιακό σήμα, υπάρχει διαδικασία εγκεκριμένη από τους αρμόδιους φορείς. Η Digea βοηθάει στις τεχνικές μελέτες και στις αδειοδοτήσεις, αλλά το κόστος ο εξοπλισμός και η κεραία θα είναι στην ιδιοκτησία του δήμου.

Ωστόσο, όπως μας είπαν, καλύτερα οι κάτοικοι της περιοχής αν μπει ο οικισμός τους στους δικαιούχους οικισμούς (γιατί τώρα δεν είναι) να διαλέγουν πρώτα τη Digea γιατί αν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός, θα μπει κεραία από την εταιρία και φυσικά δεν θα είναι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους αλλά για όλη την περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.