Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Αίτημα Θοδωρή Νίνου να δοθεί το όνομα του Αντώνη Πατεράκη στο κτήριο που θα στεγάσει την Σχολή Ξεναγών

Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε, σαν Δημοτική Παράταξη, την ίδρυση και στέγαση της Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο. Μια στέγαση που πραγματοποιήθηκε με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου με την οποία παραχωρήθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του δημοτικού ακινήτου, του πρώην Δημαρχείου του Δήμου Νικηφόρου Φωκά. Ένα κτήριο που φέρνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του οραματιστή και δημιουργού του, του αείμνηστου Δημάρχου Αντώνη Πατεράκη.

Ενός ανθρώπου που ανάλωσε τη ζωή του στα κοινά. Αρχικά ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και στη συνέχεια ως πρώτος Δήμαρχος του νεοσύστατου Καποδιστριακού Δήμου Νικηφόρου Φωκά, τον οποίο υπηρέτησε για τρεις συνεχόμενες θητείες, οδηγώντας τον στη νέα αυτοδιοικητική δομή, αυτή του Καλλικράτη.

Βαθιά δημοκράτης, κατάφερε με τον μειλίχιο, αλλά παράλληλα και τον αποφασιστικό του χαρακτήρα, να συνθέσει και να ενώσει τις υγιείς και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου του, ανεξάρτητα και πέρα από κομματικές και πολιτικές τοποθετήσεις και πεποιθήσεις, με μοναδικό γνώμονα το καλό και την πρόοδο της περιοχής.

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον άνθρωπο αλλά και αυτοδιοικητικό παράγοντα του τόπου Αντώνη Πατεράκη, σαν δημοτική παράταξη «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ» ζητάμε να δοθεί το όνομά του στο κτήριο του παλιού δημαρχείου του τέως Δήμου

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Έφυγε ο Γιώργης Κλάδος – Ο Μυλοπόταμος και το Γαράζο πενθεί για τον “Χαϊνογιώργη”

Για το τελευταίο μεγάλο ταξίδι ξεκίνησε ο Γιώργης Κλάδος πατέρας του εξαιρετικού συναδέλφου και αρχισυντάκτη …

Ρέθυμνο – Eνίσχυση και εκσυγχρονισμός των λιμανιών του νομού

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ρεθύμνου μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize