Κυριακή , 27 Νοέμβριος 2022
Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Άφησαν τα αδέσποτα κουτάβια στο γραφείο του δημάρχου και το προσωπικό… έκανε το θαύμα του!

Αδέσποτα κουτάβια που άγνωστοι παράτησαν σε σπίτι στο Ατσιπόπουλο, μετέφεραν φιλόζωοι στο γραφείο του δημάρχου Ρεθύμνου ως διαμαρτυρία για την απουσία του δήμου στη διαχείριση του προβλήματος. Εν τέλει η παιδεία και η ευαισθησία πολιτών και του προσωπικού του δήμου, συνέβαλε στο να βρεθεί σπιτικό σε τρία από τα πέντε τυχερά στην ατυχία τους σκυλάκια, ενώ υπήρξε και δέσμευση από το δήμο ότι θα αναλάβει ως οφείλει όλα τα έξοδα για τη φροντίδα των κουταβιών πριν δοθούν στις οικογένειες που τα υιοθέτησαν.

Αγανακτισμένοι φιλόζωοι εναποθέτουν στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο Ρεθύμνου τα 5 κουτάβια που εγκαταλείφθηκαν σε σπίτι στο Ατσιπόπουλο. Γρήγορα μικροί και μεγάλοι έδειξαν ενδιαφέρον, όμως δίσταζαν να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη με όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Στη συνέχεια τα 5 αδέσποτα κουτάβια μεταφέρθηκαν στο γραφείο του δημάρχου ο οποίος λείπει εκτός Κρήτης. Η γενική γραμματέας του δήμου, Χρυσούλα Ψαρουδάκη, εξήγησε ότι η ίδια έχει 5 σκυλάκια και δεσμεύθηκε να μεσολαβήσει στον αρμόδιο για το θέμα.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του προσωπικού του δήμου, η Μαρία Σπυρλιδάκη αμέσως κάλεσε φιλόζωους που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στο δήμο για να βρουν σπιτικό τα σκυλάκια, ενώ η Μαρία Σπιτά θα έστελνε και σχετικές φωτογραφίες στους ενδιαφερόμενους.

Η έτερη γραμματέας, Αίμη Μιχελιδάκη, εξομολογήθηκε στην κοπέλα που φιλοξενεί τα αδέσποτα μέχρι να αποκατασταθούν, ότι σε παρόμοια κατάσταση σε σχολείο, φρόντισε να οργανώσει μια βραδιά παραμυθιού με θέμα τα σκυλάκια για να υιοθετηθούν εν τέλει από τους μαθητές.

Οι φιλόζωοι σε επαφές με το δήμο έλαβαν δεσμεύσεις ότι ο δήμος θα αναλάβει το κόστος τοποθέτησης μικροτσίπ και όλα τα έξοδα που υποχρεούται από το νόμο, όπως διαβεβαιώνει ο Γιώργος Αστρινός, ενώ λίγο και με τη βοήθεια του πνεύματος των ημερών ήδη 3 από τα συμπαθέστατα κουταβάκια έχουν βρει σπιτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *