Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Αδημονούν για τις εργασίες στις παιδικές χαρές των συνοικιών της πόλης

Δύο ταχυτήτων είναι… οι παιδικές χαρές στο Ρέθυμνο, αφού αυτή του δημοτικού κήπου στο κέντρο της πόλης είναι σχεδόν άριστη σε όλα τα επίπεδα, ενώ στον αντίποδα οι συνοικιακές, χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις αναβάθμισης.

Ο δήμος έχει συμβασιοποιήσει παρεμβάσεις σε πολλές παιδικές χαρές, μιας και είναι κάτι τόσο σημαντικό για τους μικρούς δημότες και επισκέπτες με τους γονείς και τους οικείους τους.

Ανάμικτες είναι οι εντυπώσεις των γονέων από τις παιδικές χαρές του δήμου Ρεθύμνου.

Σίγουρα την πρωτοκαθεδρία κρατά η πλήρως ανακαινισμένη παιδική χαρά στον δημοτικό κήπο του Ρεθύμνου στο κέντρο της πόλης, ωστόσο και το καταπράσινο, δροσερό περιβάλλον κάνει τη διαφορά.

Στον αντίποδα, οι παιδικές χαρές σε συνοικίες της πόλης που έχουν αφεθεί στην εγκατάλειψη και σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυνται για να περνούν εκεί χρόνο οι γονείς με τα παιδιά τους. Αποτελούν εστίες κινδύνου ατυχήματος εν ώρα που θα έπρεπε να είναι παιχνιδιού και χαράς.

Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς ζητούν να ληφθεί μέριμνα και για τις πιο απομακρυσμένες παιδικές χαρές, ώστε να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο κέντρο για να περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς με τα παιδιά τους και αφού είναι τόσο σημαντικό και για την διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση των παιδιών, να περνούν χρόνο με τους οικείους και συνομηλίκους τους σε ανοιχτούς στο κοινό και προσεγμένους χώρους.

Ακόμα και στην κεντρική παιδική χαρά, σημείο αναφοράς πια για γονείς και παιδιά, καλό θα ήταν να τοποθετηθεί γκαζόν ή συνθετικός χλοοτάπητας στο σύνολο του χώρου παιχνιδιού, όπως υποδεικνύουν οι γονείς, καθώς επίσης να λειτουργούν οι βρύσες με τρεχούμενο νερό.

Ο δήμος Ρεθύμνου συμβασιοποίησε και θα αναβαθμίσει το προσεχές διάστημα τις παιδικές χαρές στη Σοχώρα, στο Μουσικό Γυμνάσιο, στην Πλατεία Μικρασιατών, στα Καστελλάκια, στο Ρουσσοσπίτι, στο Χρωμοναστήρι, στου Γάλλου και στα Φρατζεσκιανά Μετόχια.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Αμετανόητος και στην δικαστική αίθουσα ο ιερέας – Απείλησε την έδρα με μηνύσεις αλλά κρίθηκε ένοχος

“Το δικαστήριο δεν φοβάται” ανέφερε στην αγόρευση η Εισαγγελέας Ένοχο για τις κατηγορίες που του …

Ρέθυμνο – Θετικός στον κορονοϊό 48χρονος

Με κορωνοϊό διαγνώστηκε ένας άνδρας στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για έναν 48χρονο ο οποίος εμφάνισε ήπια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize