Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – 85.000 € για φωτοβολταϊκά στέγαστρα και σταθμό φόρτισης

Σταθερά προσηλωμένος στην προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής κατοίκων κι επισκεπτών, παραμένει  ο Δήμος Ρεθύμνης, αξιοποιώντας δυνατότητες κι ευκαιρίες που προσφέρουν ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία μετέχει ως εταίρος (partner) όπως είναι το   πρόγραμμα Interreg MED, που υποστηρίζει πολιτικές και πρακτικές για την βιώσιμη ανάπτυξη σε 6 χώρες της Μεσογείου.

Σύγχρονος εξοπλισμός για την προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, εντάσσεται το έργο   INCIRCLE, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α) και Εθνικούς Πόρους, εντάσσεται στον άξονα πρωτοβουλίας: «Προστασία των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομιάς» και στην θεματική ενότητα: «Βιώσιμος Τουρισμός» που  προωθεί την ανάπτυξη του βιώσιμου και υπεύθυνου τουρισμού στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές των συμμετεχουσών  χωρών τη Μεσογείου.

Ειδικότερα τo εταιρικό σχήμα του έργου “INCIRCLE” περιλαμβάνει, εκτός από το Δήμο Ρεθύμνης, και 14 εταίρους που εκπροσωπούν 6 χώρες της Μεσογείου. Με την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, το έργο στοχεύει στη μείωση του αντίκτυπου των τουριστικών δραστηριοτήτων στο φυσικό περιβάλλον στις νησιωτικές, παράκτιες και αραιοκατοικημένες περιοχές της Μεσογείου, μέσα από  την ανάπτυξη περιφερειακών πολιτικών και τη διαμόρφωση κοινών στρατηγικών μέτρων για την αποτελεσματική διατήρηση των φυσικών πόρων.

Ο Δήμος Ρεθύμνης , ως εταίρος  του INCIRCLE και ως Νησιωτικός Δήμος που υποδέχεται περισσότερους από 500.000 επισκέπτες ετησίως, υλοποιεί πιλοτική επιδεικτική δράση η οποία επικεντρώνεται στους τρόπους αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών  ενέργειας στον τομέα των μεταφορών και ειδικότερα στην ηλεκτροκίνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, σύμβαση για την προμήθεια σύγχρονου, ευρωπαϊκών προδιαγραφών,  εξοπλισμού προώθησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ηλεκτροκίνησης, με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας  «Αέναος Ενεργειακά συστήματα ΙΚΕ», που εδρεύει στο Ηράκλειο.

Με το έργο αυτό , συνολικού προϋπολογισμού 85.000 €, ο Δήμος Ρεθύμνης θα προμηθευτεί και εγκαταστήσει σε επιλεγμένες θέσεις:

  • Δύο φωτοβολταϊκά στέγαστρα για στάθμευση οκτώ (8) οχημάτων και τεσσάρων                (4) οχημάτων, αντίστοιχα.
  • Ένα Σταθμό Φόρτισης για δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
  • Διάταξη φόρτισης δέκα (10) ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών και παράλληλα,
  • Θα υλοποιήσει τις απαραίτητες διαγραμμίσεις και θα τοποθετήσει σήμανση και  ενημερωτικές πινακίδες.

Τα οφέλη που θα αποκομίσει ο Δήμος και οι κάτοικοί του από το συγκεκριμένο έργο συνοψίζονται τα εξής:

    • Τα στέγαστρα που θα τοποθετηθούν θα παράγουν την ενέργεια που απαιτείται για την κίνηση ενός ηλεκτρικού οχήματος για περίπου 225.000 χιλιόμετρα.
    • Θα ενισχυθεί το κοινόχρηστο δίκτυο  φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
    • Θα προωθηθεί η ηλεκτροκίνηση και θα ευαισθητοποιηθούν  περαιτέρω οι  δημότες σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας .

Δείτε επίσης!

Γιάννης Κεφαλογιάννης – Πώς προχωρά η διαδικασία για τις προσλήψεις στα ΜΜΜ

Πώς προχωρά η διαδικασία για τις προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Έχει ολοκληρωθεί η προθεσμία …

Κορονοϊός – 11.169 κρούσματα και 125 θάνατοι καταγράφηκαν στη Γερμανία σε ένα 24ωρο

16.248 συνολικά οι νεκροί στη Γερμανία Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 11.169 τις προηγούμενες 24 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize