Ρέθυμνο – 5,5 χιλιάδες self test στα φαρμακεία

Self test σε Χανιά & Ρέθυμνο – Θα διανεμηθούν σε μαθητές λυκείου & εκπαιδευτικούς

«Έφτασαν» στα Χανιά τα πρώτα self test

16 χιλιάδες συσκευασίες διανέμονται στα φαρμακεία των Χανίων – 5,5 χιλιάδες στα φαρμακεία του Ρεθύμνου – Προσεχώς θα παραληφθούν και νέες ποσότητες

Είναι η στιγμή που ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Χανίων, Τάσος Βάμβουκας παρουσιάζει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες θα μπορούν μόνοι τους στα σπίτια τους να υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού.

Το πρωί στις αποθήκες του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Χανίων έφτασαν οι πρώτες παρτίδες των συσκευασιών self test για τον κορωνοϊό, οι οποίες θα διανεμηθούν στα φαρμακεία του νομού, ώστε να ξεκινήσει τις επόμενες ώρες η διάθεσή τους αποκλειστικά για τους μαθητές λυκείου και τους εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους για να τα παραλάβουν.

Συνολικά στα Χανιά παραλήφθηκαν 16 χιλιάδες συσκευασίες, που αποτελούνται από τέσσερα μέρη, που θα δίδονται ενιαία στους ενδιαφερόμενους.

Στα Χανιά έχουν ήδη σταλεί στα φαρμακεία του νομού οι πρώτες ποσότητες των self test, ενώ το επόμενο διάστημα θα παραληφθούν και νέες ποσότητες, ώστε ο ανεφοδιασμός των φαρμακείων να είναι συνεχής.

Αντίστοιχη η διαδικασία και στο Ρέθυμνο. Περίπου 5,5 χιλιάδες self test έφτασαν το πρωί και στην κεντρική φαρμακαποθήκη του νομού, με κάθε ένα από τα 74 φαρμακεία του Ρεθύμνου να παραλαμβάνει 75 τεμάχια.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του συλλόγου φαρμακοποιών, Κώστα Βαρδιάμπαση, η διανομή τους θα ξεκινήσει από αύριο, εάν φυσικά ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο σε πρώτη φάση για τους μαθητές του λυκείου και τους εκπαιδευτικούς, ενώ οι επόμενες παρτίδες που θα έρθουν θα διατεθούν και για τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize