Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – 478 βιβλία θα διατεθούν σε σχολεία του νομού

Παράδοση βιβλίων για την ενίσχυση της γνώσης και την διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης του κρητικού λεξιλογίου από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, παρέδωσε σήμερα στους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Λάμπρο Καρβούνη και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Γαζανό 478 βιβλία εκπαιδευτικού, ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου, προκειμένου να διατεθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Βιβλίο, η Περιφέρεια Κρήτης προσέφερε σε όλα τα σχολεία του νησιού, πάνω από 4.000 βιβλία εκπαιδευτικού, ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου μεταξύ των οποίων και το «Κρητικό λεξιλόγιο», το εμβληματικό πόνημα του Ιωάννη Κονδυλάκη.

Οι τίτλοι των, προς διάθεση, βιβλίων είναι:

  • «Κρητικό Λεξιλόγιο» του αείμνηστου Κρητικού λογοτέχνη Ιωάννη Κονδυλάκη, θα δοθεί σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης.
  • «Άσκηση και Αθλητισμός στη Μινωϊκή Κρήτη» της ξεναγού Αθηνάς Σφακάκη. Το βιβλίο θα διατεθεί σε Γυμνάσια & Λύκεια.
  • «Κρητών Παιδεία», του εκπαιδευτικού Μανώλη Μακράκη, θα διατεθεί σε Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια.
  • «Τση Κρήτης η Πορπατησιά στη Στράτα τσ’ Ιστορίας» του εκπαιδευτικού Κώστα Λαγουδιανάκη. Το βιβλίο θα διατεθεί σε Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια.
  • «Απλά Θέματα Γαστρονομίας», του Αντώνη Παναγιωτόπουλου θα διατεθεί σε Γυμνάσια & Λύκεια.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

«Μία από την πληθώρα των κοινωνικών δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης με αποδέκτη την εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίαρχα τη νεολαία μας αποτελεί η δωρεά βιβλίων εκπαιδευτικού, ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου στις σχολικές μονάδες του Νομού μας. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή προσδοκούμε να καλλιεργήσουμε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας τη γνώση και την αγάπη για τον τόπο μας, την ιστορία και τις παραδόσεις του και να ενισχύσουμε παράλληλα το σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.