Ρέθυμνο – 40 τουριστικές εγκαταστάσεις έχουν ανοίξει για να υποδεχθούν τουρίστες το τελευταίο 10ήμερο

Μόλις 40 τουριστικές εγκαταστάσεις του Ρεθύμνου έχουν ανοίξει για να υποδεχθούν τουρίστες το τελευταίο δεκαήμερο,  που θεωρείται πως έχουμε μπει επίσημα στην φετινή τουριστική περίοδο. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλη Τσακαλάκη πρόκειται για μικρές ή μεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις με μοναδική εξαίρεση το Aquila Rithymna Beach που περιλαμβάνεται στην τοπική τουριστική «ναυαρχίδα».

Ωστόσο, οι πληρότητες είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και υπολογίζεται πως δεν ξεπερνά το 20% της δυναμικής των ανοιχτών μονάδων.

Τα δεδομένα των κρατήσεων δεν έχουν αλλάξει με τους τουριστικούς παράγοντες να αναμένουν τα πρώτα «κύματα επισκεπτών» κατά το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και μετά. Ωστόσο, και αυτό μετατρέπεται πλέον σε «ευχή» αφού η ανησυχία είναι έντονη ως προς το κατά πόσο θα κινηθεί φέτος η αγορά.

Οι πρώτες κακές ειδήσεις έρχονται από το Ισραήλ. Και τούτο γιατί παρά τις ειδικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ των δύο κρατών, ο πόλεμος που ξέσπασε στην χώρα της ανατολικής Μεσογείου έχει ανατρέψει τα θετικά σενάρια και υπάρχει κίνδυνος να μην καταγραφούν οι αναμενόμενες αφίξεις Εβραίων.

Την ίδια ώρα η αρνητική στάση της Βρετανίας προκαλεί επιπλέον ανησυχία και ουσιαστικά αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα για την περιοχή μας και την χώρα ολόκληρη. Οι Άγγλοι τείνουν να κάμουν φέτος διακοπές σε τουριστικά θέρετρα της χώρας τους και η ίδια εντύπωση υπάρχει για τους Γερμανούς, που επίσης προτιμούν να στηρίξουν τους εγχώριους τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας του.

Παράλληλα Φιλανδοί, Δανοί και Νορβηγοί «μετέθεσαν» τα ταξίδια τους για μετά τον Ιούνιο, με τους πρώτους πιθανόν να μην ταξιδέψουν καθόλου, όπως έγινε πέρσι. Αλλά και οι Σουηδοί, οι οποίοι θα ταξιδέψουν, μόνο μία πτήση έχουν για την Κρήτη και στις κρατήσεις καταγράφονται μόλις 60 θέσεις από τις 220 που διαθέτει το αεροπλάνο!

Μέσα σε όλο αυτό το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη για διακοπές σε περιοχές όπως η Ελλάδα ο tour operator «On the Beach» και ο βρετανικός tour operator, «Sunshine»  αποφάσισαν να αναστείλουν τις πωλήσεις ταξιδιών ως τις 31 Αυγούστου!

Ολοένα και πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τον τουρισμό, η χώρα παραμένει στο χάρτη στους μη απολύτως ασφαλείς προορισμούς λόγω της διασποράς του covid -19 και το «τουριστικός Ρέθυμνο αναπνέει βαριά» αναμένοντας τις εξελίξεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση είναι απρόβλεπτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς