Ρέθυμνο – 3ήμερο παιδικό και εφηβικό διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου

Στις 17, 18 και 19 Απριλίου, για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο, ο παγκόσμιος παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος αποκτά τη δική του γιορτή σε ένα τριήμερο από την Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου!

Σε συνεργασία με το1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, θα προβληθούν 10 ταινίες μικρού μήκους, κινουμένων σχεδίων και ζωντανής δράσης (liveaction), από9 χώρες (Βοσ.Ερζεγοβίνη, ΗΠΑ, Ινδία, Ισπανία, Καναδά, Ν.Ζηλανδία, Ολλανδία, Ρωσία, Τσεχία).

Η ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. επιθυμεί να ξεκινήσει διάλογο με σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα σχολικών προβολών, συζητήσεις για τις θεματικές και τεχνικές των ταινιών, ευελπιστεί να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη των μαθητών του Νομού μας.

Η επιλογή των ταινιών βασίστηκε στην θεματολογία που έχει σχέση με την πίεση περιβάλλοντος (bullying), σχολικό ανταγωνισμό, ταξικές διαφορές, φιλία, ερωτικό ξύπνημα, κύκλο της ζωής, ρόλο του κάθε φύλου, μετανάστευση, πρόσφυγες, ποδόσφαιρο, οικογένεια, πόλεμο, μουσική, άθληση, φιλία που ξεπερνά σύνορα.

Όλες οι ταινίες είναι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας, απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους από 9 έως 18 χρονών, και θα προβληθούν εν ώρα μαθήματος, ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Οι προβολές θα γίνουν στον κινηματογράφο «Απόλλων», σε δύο ενότητες, για ηλικίες 9 – 11 και ηλικίες 12+ με διαφορετικές ταινίες. Η διάρκεια των 5 ταινιών για κάθε ενότητα είναι περίπου μία ώρα, και την υπόλοιπη μισή ώρα ο σκηνοθέτης κ. Γιάννης Μπλέτας θα μιλήσει για τις τεχνικές του κινηματογράφου. Οι μαθητές φεύγοντας θα συμπληρώσουν έντυπο όπου θα έχουν επιλέξει κατά την γνώμη τους, την καλύτερη ταινία.

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι:

Τετάρτη 17/4

9.30 – 11.00 : 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

12.00 – 13.30 : ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Πέμπτη 18/4

9.30 – 11.00 : 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΜΕΝΩΝ

12.00 – 13.30 : 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 

Παρασκευή 19/4

9.30 – 11.00 : 2ο ΕΠΑΛ, ΛΥΚΕΙΟ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΑΝΑΣ

12.00 – 13.30 : 1οHMEΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ

Για περισσότερες πληροφορίες: ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ.,[email protected].,τηλ. 2831029846.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – 6 τουρίστες με κορονοϊό σε ξενοδοχείο καραντίνας

Έξι τουρίστες φιλοξενεί το ξενοδοχείο καραντίνας στο Ρέθυμνο σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Το …

Ρέθυμνο – Όλγα Κεφαλογιάννη και Μίνως Μάτσας στο πρώτο τους καλοκαίρι στην Κρήτη

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης δημοσίευσε στο instagram την πρώτη τους κοινή φωτογραφία Τις διακοπές τους στο Ρέθυμνο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize