Ρέθυμνο – 3η φορά εμπρησμός-μήνυμα; – Μάχη για αντιπλημμυρική θωράκιση στα καμένα

Ως μήνυμα από τον εμπρηστή φέρεται να διαχειρίζεται η τρίτη απόπειρα πρόκλησης πυρκαγιάς στα νότια της πόλης του Ρεθύμνου μέσα σε μισό μήνα.

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Ρεθύμνου και η πολιτική προστασία του δήμου σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί οτιδήποτε χειρότερο.

Ταυτόχρονα, ξεκινά και η μάχη της αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλο τον δήμο και ιδίως στις καμένες εκτάσεις.

Αποκλείει τα τεχνολογικά αίτια πρόκλησης και φαίνεται να είναι η τρίτη εμπρηστική φωτιά, νότια της πόλης του Ρεθύμνου μέσα σε λιγότερο από μισό μήνα, σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Κρήτη, Νίκο Λαγουδάκη.

Η πολιτική προστασία του δήμου Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο παραμένει σε επιφυλακή για να αποφευχθούν τα χειρότερα, όποτε χρειαστεί.

Οι αλλεπάλληλες προκλήσεις πυρκαγιάς στα ήδη καμμένα, δεν αποκλείεται να είναι ένα μήνυμα από τον εμπρηστή που έθεσε σε κίνδυνο μια ολόκληρη πόλη, όταν την την πρώτη φορά, στις 4 Οκτωβρίου, έπνεαν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, το θερμόμετρο ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου και η σχετική υγρασία ήταν πολύ χαμηλή.

Αυτές οι εγκληματικές ενέργειες θα τιμωρηθούν, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία παραμένει επί ποδός για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους.

Την ίδια ώρα, ξεκινά μάχη για την πρόληψη πλημμύρας στο σύνολο του δήμου, αλλά και τις καμένες εκτάσεις στον Μασταμπά και τα Τρία Μοναστήρια, από την είσοδο της πόλης και σε όλη την περιοχή του κόμβου Σπηλίου, μιας και τώρα ο κίνδυνος από την διάβρωση του εδάφους και τα φερτά υλικά, μετά την αποψίλωση της περιοχής από την φωτιά, είναι δεδομένος και ιδιαίτερα ανησυχητικός.

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Γιάννης Κεφαλογιάννης – Τον Οκτώβρη θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες του ΒΟΑΚ

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μελετών – Έρχονται εθνικό σχέδιο οδικής ασφάλειας και αλλαγές στον Κώδικα Οδικής …

Ρέθυμνο – Η κρυφή παραλία του νότου με την άγρια ομορφιά που κόβει την ανάσα

Στο νότιο τμήμα του Ρεθύμνου, μεταξύ της παραλίας του Πλακιά και εκείνης της Πρέβελης, συναντάται το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize