Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – 350 αιτήσεις για νήπια και 225 για βρέφη – Μέχρι τα τέλη Ιουλίου οι οριστικοί πίνακες

Αυξάνονται οι ανάγκες φιλοξενίας σε βρέφη στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να εξυπηρετηθούν όλοι οι γονείς βρεφών.

Τα νήπια ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα θα φιλοξενηθούν στις δομές του δήμου, στο σύνολό τους, μιας και τα προνήπια πλέον θα πρέπει υποχρεωτικά να στραφούν στη δημόσια εκπαίδευση.

Εντός των ημερών δημοσιεύονται οι προσωρινοί πίνακες, ενώ μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία για φιλοξενία και μέσω voucher του ΕΣΠΑ.

350 αιτήσεις για νήπια και 225 για βρέφη έχει δεχθεί το νομικό πρόσωπο του δήμου Ρεθύμνου για να φιλοξενήσει στις δομές του, τη νέα σχολική περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τα νήπια, κατά πάσα πιθανότητα το δημοτικό σύστημα θα μπορέσει να τα φιλοξενήσει στο σύνολό τους, όχι όμως και τα βρέφη, εξ ου και γίνονται προσπάθειες ώστε στα Μισίρια, όπου υπάρχει υψηλή ζήτηση, να αυξηθεί η δυναμικότητα της δομής σε βρέφη από 20 σε 38.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων των γονέων για voucher φιλοξενίας των παιδιών τους με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Το νομικό πρόσωπο του δήμου σε πρώτο χρόνο θα αναρτήσει τους προσωρινούς πίνακες και μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες.

Εάν κάποιο παιδί επιλεγεί για φιλοξενία μέσω ΕΣΠΑ, οι γονείς δε θα καταβάλουν τροφεία, ενώ παράλληλα, όσο περισσότερες είναι οι σχετικές αιτήσεις, τόσο περισσότερο θα μπορεί και ο δήμος να αιτηθεί προσωπικό για τις δομές του. Οι γεννηθέντες το 2015 και πριν φοιτούν πια υποχρεωτικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο και τα παιδιά του 2016 και μετά στις δομές του δήμου.

cretedoc.gr

Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Ξεκινάει, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου 2019, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά στους παιδικούς σταθμούς  καθώς και στα ΚΔΑΠ  & ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2019 – 2020, από 234 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται  από το ΕΣΠΑ,  (με 60 εκ. ευρώ ) και από εθνικούς πόρους  (με 210 εκ. ευρώ ).

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, εφέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, (το 2018 είχαν δοθεί 141.000 voucher),  με μία (1) οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher. Υπενθυμίζουμε ότι, έως πέρυσι η διαδικασία ολοκληρώνονταν σε δύο φάσεις. Είχαμε μία κατανομή το καλοκαίρι και μία τον Σεπτέμβριο.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τα μεσάνυκτα της 28ης  Ιουνίου  2019, στην  ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, όπου και αναγράφονται αναλυτικές πληροφορίες. Στο ίδιο διάστημα η αιτούσα /ών θα πρέπει να αποστείλει στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. το φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της Αίτησης, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στις Διευθύνσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 21 Ιουλίου 2019.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς