Ρέθυμνο – 16ο ΔΣ, Πειραματικό ΓΠΚ και 4ο ΓΕΛ σε πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Βάλε τρίποντο ζωής!

Το 16ΟΔΣ, το ΠειραματικόΓυμνάσιο ΠΚ και το 4ΟΓΕΛ«Νοιάζονται και δρουν» στο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου!

Για μια ακόμη χρονιά τα τρία σχολεία του Ρεθύμνου – το 16ο Δ.Σ., το Πειραματικό Γ.Π.Κ. και το 4ο Γ.Ε.Λ. – συμμετέχουν στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» που στόχο έχει να καλλιεργήσει στους μαθητές μας τις έννοιες της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και του ενεργού πολίτη μέσα από ποικίλες βιωματικές δράσεις. Ένα πρόγραμμα που αγκαλιάστηκε από δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα και χιλιάδες μαθητές. Ένα πρόγραμμα που μας έδωσε την ευκαιρία να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να δράσουμε. Οι δράσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια πολλές: παζάρια και εκδηλώσεις για την οικονομική στήριξη ευπαθών ομάδων, συλλογή τροφίμων, καπακιών, φαρμάκων και ρούχων, φροντίδα του περιβάλλοντος, επισκέψεις στο Γηροκομείο, συνεργασίες με συλλόγους και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, ειδικά σχολεία, και τόσες άλλες!

Φέτος όμως είχαμε την ιδέα όλοι μαζί να βάλουμε «τρίποντο ζωής»! Στο πλαίσιο του 24ουΕργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο κλειστό Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο στου Γάλλου, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς των τριών σχολείων ενώθηκαν σε μια κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών. Δίπλα μας αρωγός ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής».

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, κι ενώ παράλληλα διεξάγονταν οι αγώνες καλαθοσφαίρισης, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τους «Δότες Ζωής» για τη σημασία και τη διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, και την μεγάλη ανάγκη δωρεάς μυελού των οστών. Μετά αναλάβαμε δράση… Τα ίδια τα παιδιά ενημέρωναναθλητές, φιλάθλους και γονείςπου έρχονταν στο γήπεδο συζητώντας μαζί τους και διανέμοντας ενημερωτικό υλικό. Αφού παρακολούθησαν από κοντά όλη τη διαδικασία συλλογής δειγμάτων (σιέλου) και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών, πήραν τα ίδια δείγματα συνειδητοποιώντας πόσο εύκολη και σύντομη είναι η διαδικασία. Και η ικανοποίησή μας ήταν ιδιαίτερα μεγάλη όταν οι Δότες Ζωής μας ενημέρωσαν ότι είχαμε συνολικά 23 εγγραφές για δότες μυελού των οστών!

Είναι από εκείνες τις φορές που νιώθεις ιδιαίτερα ευλογημένος που είσαι εκπαιδευτικός, που νιώθεις ιδιαίτερα συγκινημένος και περήφανος για τους μαθητές σου. Είναι από κείνες τις φορές που είσαι γεμάτος ικανοποίηση γιατί συνεργάζεσαι με υπέροχους ανθρώπους, και γιατί ανήκεις στην υπέροχη οικογένεια του «Νοιάζομαι και Δρω».

Θα θέλαμε να ευχαριστούμεαπό καρδιάς τους μαθητές και γονείς που στήριξαν τη δράση μας, τους Δότες Ζωής που στάθηκαν δίπλα μας και μας έδειξαν τι σημαίνει να είσαι εθελοντής, και τους εκπαιδευτικούς, γονείς, αθλητές και φιλάθλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδωσαν δείγμα. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον κ.Νίκο Προβιά, διευθυντή του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα μας και μας επέτρεψε να την υλοποιήσουμε.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η κοινή προσπάθεια μας για περισσότερες εγγραφές δοτών μυελού των οστών αλλά και εθελοντών αιμοδοτών θα συνεχιστεί στον μεγάλο τελικό του Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης που θα διεξαχθεί  στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη». Συντονιστείτε μαζί μας και στηρίξτε τη δράση μας. Ας γίνουμε όλοι μαζί το ζωντανό παράδειγμα στα παιδιά μας για να κάνουμε το δικό τους κόσμο καλύτερο!

Οι εκπαιδευτικοίτου «Νοιάζομαι και Δρω»

στο 16ο Δ.Σ., Πειραματικό Γυμνάσιο Π.Κ. και 4ο Γ.Ε.Λ. Ρεθύμνου

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Συνελήφθη για άσκοπους πυροβολισμούς και υπόθαλψη εγκληματία στον Μυλοπόταμο

Συνελήφθη, σήμερα (07.08.2020) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών …

Ρέθυμνο – Ορκίστηκε ο Κωστής Ρεϊζάκης μετά τον αδόκητο χαμό του αείμνηστου Βασίλη Πατεράκη

Την αρμοδιότητα του Τακτικού Μέλους της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ρεθύμνης, ως εκπρόσωπος τους συνδυασμού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize