Ρέθυμνο – 10 τμήματα θα δηλώνουν στο μηχανογραφικό – Εξετάσεις σε τοπικό επίπεδο – Καταιγιστικές αλλαγές στο λύκειο

Καταιγιστικές είναι οι αλλαγές στο ελληνικό λύκειο μετά το νομοσχέδιο Γαβρόγλου.

Σε σχετική ημερίδα της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου αναδείχθηκε η νέα πραγματικότητα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ο τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια, οι περιορισμένες επιλογές των υποψηφίων και το πως θα προκύπτουν οι διαβόητες σχολές ελεύθερης πρόσβασης.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και σχετικής εκδήλωσης στο φοιτητικό πολιτιστικό κέντρο ΞΕΝΙΑ, βρέθηκε το νέο λύκειο μετά το νομοσχέδιο Γαβρόγλου.

Οι αλλαγές σαρωτικές και ιδιαίτερα για τους σημερινούς μαθητές της Β’ λυκείου. Μία ομάδα προσανατολισμού, οδηγεί σε ένα μοναχά επιστημονικό πεδίο και σε δήλωση 10 μόλις τμημάτων στο μηχανογραφικό.

Έτσι, στη συνέχεια θα προκύπτουν οι σχολές ελεύθερης πρόσβασης, αφού θα μένουν κενές θέσεις από τη μη δήλωση προτίμησης σε κάποια τμήματα από τους υποψηφίους.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί ασκούν κριτική στο υπουργείο παιδείας για τις αλλαγές που προωθούνται, καταγγέλλοντας ότι δεν πρόκειται παρά για συμμόρφωση με τις επιταγές του ΟΟΣΑ, έτσι ώστε να μειωθεί η φοίτηση στην γενική παιδεία και να αυξηθεί η απεύθυνση στην μη τυπική εκπαίδευση, την μαθητεία και την τεχνική εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βαθμός του απολυτηρίου θα προσμετράται σε ποσοστό 10% για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά από εξετάσεις που θα πραγματοποιούνται με ίδια θέματα σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας και με βαθμολόγηση των γραπτών από εκπαιδευτικούς έτερων σχολικών μονάδων.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ματαίωση της συναυλίας αλληλεγγύης για τη στήριξη των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

Σεβόμενοι το πολύτιμο δώρο του Θεού στον άνθρωπο που είναι η υγεία και υπακούοντας στα …

Ρέθυμνο – Οι σύγχρονοι “Δεκαπεντάρηδες” ή “Καλυβιώτες” της Παναγιάς Χαρακιανής – Παραμένουν σε καλύβες τον Δεκαπενταύγουστο

Ένα χριστιανικό έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων συντελείται στην Παναγιά την Χαρακιανή. Οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize