Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – 10 συγκάτοικοι στην τρώγλη και 180 ευρώ ενοίκιο ανά άτομο στον ιδιοκτήτη!

Και μη χειρότερα με το στεγαστικό πρόβλημα φοιτητών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο Ρέθυμνο.

Σπίτια-τρώγλες, ασυντήρητα ενοικιάζονται για χρυσάφι με πολλούς συγκατοίκους φοιτητές να στοιβάζονται, έχει γίνει κανόνας ότι αδειάζουμε το σπίτι το καλοκαίρι, ενώ τώρα ξεκινά και το μαρτύριο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μετά τη δημοσιοποίηση των πινάκων πρόσληψης.

Με την οικοδομική δραστηριότητα στο Ρέθυμνο να έχει σχεδόν ανασταλεί εδώ και 11 χρόνια, με τη βραχυχρόνια μίσθωση να οργιάζει και τα σπίτια ακριβά και δυσεύρετα, τώρα, με τη δημοσιοποίηση των πινάκων, ξεκινά ο Γολγοθάς ανεύρεσης στέγης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο έχουν αναπτύξει μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μπορούν να ενημερώνονται οι αναπληρωτές για τυχόν διαθέσιμα σπίτια προς ενοικίαση, όμως οι προσδοκίες είναι χαμηλές, λόγω των συνθηκών οικονομικής ασφυξίας που έχουν διαμορφωθεί.

Η τοπική εκκλησία ευελπιστεί να βοηθήσει στην φιλοξενία και στέγαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο Ρέθυμνο, αλλά και φοιτητών που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην ενοικίαση στέγης ακόμα και με συγκατοίκηση.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν την ύπαρξη σπιτιών στην παλιά πόλη χωρίς συντήρηση με 10 συγκάτοικους και 180 ευρώ ενοίκιο ανά άτομο στον ιδιοκτήτη!

Οι πρακτικές-αίσχος καλά κρατούν αφού έχει γίνει πλέον κανόνας η ενοικίαση από τον Οκτώβρη μέχρι τον Μάη με υψηλό ενοίκιο και μετά βραχυχρόνια μίσθωση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize