Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – 1.254.000 ευρώ για αποκατάσταση καταστροφών από τη Θεομηνία στον δήμο Αγίου Βασιλείου

Υπογράφτηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου που αφορά το έργο «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών υδραυλικών έργων του Δήμου Αγίου Βασιλείου που επλήγει από τις φυσικές καταστροφές στις 25 Φεβρουαρίου 2019».

Αμέσως μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε τον Δήμο μας συντάχθηκε πλήρης  φάκελος, με προμετρήσεις και αναλυτικό προϋπολογισμό και με επαρκή τεκμηρίωση.  Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του  Δημάρχου Γιάννη Ταταράκη στις 5 Μαρτίου στον Υπουργό Υποδομών κ Σπίρτζη  παρουσία του Υπουργού  Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθού, της διευθύντριας του γραφείου του Υπουργού Υποδομών, του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών και συμβούλων του κ Σπίρτζη.

Τόσο ο Δήμαρχος κ Ταταράκης όσο και  ο Υπουργός κ Ξανθός είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν την κατάσταση του Δήμου Αγίου Βασιλείου μετά την θεομηνία και να υποβάλουν το σχετικό αίτημα.

Η μελέτη της νέας αυτής πίστωση αφορά:   

-Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης δημοτικών οδών με οπλισμένο σκυρόδεμα.

– Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης με βράχους (βραχοδομή)

-Χωματουργικές εργασίες δημοτικών οδών (εκσκαφές θεμελιώσεων)

-Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών που είχαν υποστεί καταστροφές.

Οι εργασίες θα προχωρήσουν άμεσα αφού η υπογραφή των συμβάσεων των δύο υπουργών θα ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών γιατί ο Δήμος Αγίου Βασιλείου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών επισκέφθηκε τον Δήμο μας στις 29 Μαρτίου οπότε και μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου κατέγραψε τις καταστροφές στο αγροτικό οδικό δίκτυο και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το σχετικό πόρισμα και το ύψος των καταστροφών, για τις οποίες η εκτίμηση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου είναι της τάξης των 2.000.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του και ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό που στέκεται στο πλευρό του Δήμου Αγίου Βασιλείου και τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη για την άμεση ανταπόκριση αφού αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη χρηματοδότηση που εγκρίθηκε για τους Δήμους του Νομού Ρεθύμνης.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε κεντρικούς οδούς

Σε ποιες οδούς θα πραγματοποιηθούν τα έργα Ξεκινούν τα έργα ασφαλτόστρωσης σε κεντρικούς οδούς της …

Ρέθυμνο – Έκτακτη σύσκεψη αντιδημάρχων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η σύσκεψη, προκλήθηκε κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη Ο επανασχεδιασμός, η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize