Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – 1.008.000 ευρώ για το ΕΑΚ Γάλλου – Συνάντηση Κεφαλογιάννη–Αυγενάκη για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών

Συνάντηση εργασίας με θέμα την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η συνάντηση των δύο κυβερνητικών εκπροσώπων της Κρήτης έλαβε χώρα με αφορμή την επίσκεψη του κ. Αυγενάκη στο Ρέθυμνο, από το οποίο αναφέρθηκε στις προθέσεις της Κυβέρνησης για ενίσχυση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ρεθύμνου, εξαγγέλλοντας παράλληλα, την άμεση αντικατάσταση του κατεστραμμένου ταρτάν του Δ.Α.Κ. Γάλλου.

Οι δύο άντρες είχαν μια αναλυτική συζήτηση αναφορικά με τις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Πολισμού και Αθλητισμού που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, καθώς και όλες τις κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε αυτή την κατεύθυνση,

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε τα εξής:

«Η επίσκεψη του καλού φίλου, υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού στο Ρέθυμνο συνοδεύεται από την εξαγγελία ενός σημαντικού και αναγκαίου έργου που αφορά την αντικατάσταση του κατεστραμμένου και επικίνδυνου για τη σωματική ακεραιότητα των αθλούμενων, ταρτάν του Δ.Α.Κ. Γάλλου, προϋπολογισμού 1.008.000 €. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά παρεμβάσεων που μελετά και προγραμματίζει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Περιφερειακή Ενότητα του Ρεθύμνου και αναμένεται βελτιώσουν την εικόνα των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων. Όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Αυγενάκης, το υπουργείο βλέπει θετικά την εκπόνηση μελέτης για τη στατικότατα τόσο του υφιστάμενου κτηρίου, όσο και των κερκίδων και του στεγάστρου του σταδίου. Μάλιστα, σε επόμενο στάδιο, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες συζητήσεις για το φιλόδοξο πλάνο δημιουργίας ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στον περιβάλλοντα χώρο, με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να αναλαμβάνει την εκπόνηση των σχετικών μελετών. Αναμφίβολα, οι ειδήσεις αυτές αποτελούν θετικές εξελίξεις, με την κυβέρνηση να αποδεικνύει για ακόμα μία φορά έμπρακτα το ενδιαφέρον και τη σημασία που αποδίδει στην ενίσχυση των υποδομών στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο».

Το ποσό θα διατεθεί για τηνcαντικατάσταση του ταρτάν του στίβου και την γενικότερη αναβάθμιση του γηπέδου. Μετά από την αυτοψία του στο γήπεδο, ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου για την συντήρηση των κερκίδων και του στεγάστρου τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize