Τελευταία Νέα

“Θα εγκαταλείψουμε τα Λιβάδια!” – Απειλές των εκπαιδευτικών στο Ρέθυμνο

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι ο πατέρας ενδεχομένως να ήταν οπλισμένος. Γεγονός που αναστάτωσε δάσκαλους και γείτονες και ξεσήκωσε στο πόδι το χωριό, μια και πολύ εύκολα μπορούσαν τα πράγματα να πάρουν άλλη τροπή! Σοβαρά επεισόδια εξελίχθηκαν στα Λιβάδια Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο λόγω της επίθεσης που έκανε πατέρας εναντίον των δασκάλων του παιδιού του. Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 1 Ιουνίου, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίων. Όταν ο πατέρας του παιδιού εισέβαλε στο Δημοτικό Σχολείο και βρίζοντας τους δασκάλους τους απειλούσε με χειρονομίες.

Θεωρείται ότι ο πατέρας εξαγριώθηκε γιατί ένα άλλο παιδί (τυγχάνει οι δύο γονείς να είναι κουμπάροι) είχε γρατζουνίσει το πρόσωπο του γιού του.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι ο πατέρας ενδεχομένως να ήταν οπλισμένος. Γεγονός που αναστάτωσε δάσκαλους και γείτονες και ξεσήκωσε στο πόδι το χωριό, μια και πολύ εύκολα μπορούσαν τα πράγματα να πάρουν άλλη τροπή!

Οι δάσκαλοι έμειναν εμβρόντητοι, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση των περαστικών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ρεθύμνης κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, στις 04 Ιουνίου, από τις 8 έως τις 11 το πρωί.
Κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνης.

Το κλίμα στο χωριό και στα σχολεία της περιοχής είναι πολύ βαρύ. Οι περισσότεροι σιωπούν, είτε από φόβο, είτε γιατί πιστεύουν ότι με τη σιωπή θα ξεπεραστεί και αυτή η δυσάρεστη περιπέτεια για το χωριό.

Στις 04 και 05 Ιουνίου οι δάσκαλοι απείλησαν ότι θα εγκαταλείψουν το σχολείο, ενώ πολύ ανήσυχοι είναι οι γονείς των δασκάλων που επίσης δυσκολεύονται να κατανοήσουν πως είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται έτσι στους δασκάλους σε ένα χωριό του Ρεθύμνου.

Μερικοί πάντως από τους δάσκαλους του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων φοβούνται να επιστρέψουν στο σχολείο και οι λόγοι είναι πολλοί.
Φοβούνται μην τυχόν και ο εξαγριωμένος πατέρας συνεχίσει να επιτίθεται στους δάσκαλους ή μην τυχόν και έχει στήσει καρτέρι ο πατέρας και τους περιμένει στην αυλή του σχολείου.

Θεωρούν επίσης ότι η Πρωτοβάθμια δε συμπαραστέκεται όσο πρέπει στους εργαζόμενους στα σχολεία και κρατά στάση ουδετερότητας ενώ θα έπρεπε σαφέστατα να καταγγείλει την επίθεση και να υπερασπιστεί τις βάναυσες συμπεριφορές που συχνά αντιμετωπίζουν σε κοινωνίες που είναι κλειστές και επικρατούν το καπετανιλίκι, η αυθάδεια, η παραβατικότητα και το «δίκαιο της σιωπής»!

Σε Ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου:
– Καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το περιστατικό και οποιαδήποτε φαινόμενα λεκτικής ή σωματικής βίας, που θίγουν την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού και απειλούν τη σωματική του ακεραιότητα.

– Δηλώνει το «παρών» στις όποιες εξελίξεις επί του παρόντος περιστατικού, κοντά στο πλευρό των θιγόμενων εκπαιδευτικών.

– Προτάσσει την καλή σχέση και την αγαστή συνεργασία μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικού κόσμου ως βασικά και αναγκαία συστατικά της παιδαγωγικής πράξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς