Τελευταία Νέα

“Οι Κρητικοί βουλευτές της Κυβέρνησης & οι συντοπίτες μας Υπουργοί, πως ψήφισαν ένα τέτοιο νομοσχέδιο-Ποια ήταν η αντίδραση τους;”

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ «ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Στις 27 Ιουνίου, ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Μηχανισμός εφαρμογής, κρατική εποπτεία, όροι υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου (Μ.Ι.) και άλλες διατάξεις». Από 1 Ιουλίου λοιπόν, εφαρμόζεται πιλοτικά ένα μέτρο σύμφωνα με το οποίο οι μόνιμοι κάτοικοι και μόνιμοι απασχολούμενοι (γιατροί και εκπαιδευτικοί), θα απολαμβάνουν νέες φθηνότερες μετακινήσεις και μεταφορές προϊόντων με τα πλοία. Χαρακτηρίζεται ως μεταφορικό ισοδύναμο καθώς επιδιώκεται να εξισωθεί το κόστος μεταφοράς που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς  για την ίδια απόσταση.

Από την 1η Ιανουαρίου 2019, το μέτρο τίθεται σε πλήρη εφαρμογή για όλα τα νησιά της επικράτειας πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας.

Σε συνέχεια του πρόσφατου ψηφίσματος διαμαρτυρίας του ΔΣ της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης οφείλει να πάρει θέση και να εκφράσει την έντονη αντίδραση της για την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη εξαίρεση της Κρήτης από το μέτρο αυτό. Οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της αδικίας και την άμεση ένταξη της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο.

Αλήθεια, οι Κρητικοί βουλευτές της Κυβέρνησης και οι συντοπίτες μας Υπουργοί, πως ψήφισαν ένα τέτοιο νομοσχέδιο και ποια ήταν η αντίδραση τους;

Δείτε επίσης!

Γιάννης Κεφαλογιάννης – «Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι θα συμβάλει στην ολιστική ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας»

Την ικανοποίηση του για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με την ΕΤΕΠ για την κατασκευή …

Το μήνυμα και ο μύκητας

Το μήνυμα πολλαπλασιάστηκε σαν μύκητας. Διαδόθηκε κυρίως από αυτούς που το καταδικάζουν. Δεν το πήραν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize