Τελευταία Νέα

“Μία κοπέλα γονατιστή και με δέος προσεύχεται τιμώντας σήμερα  την αυτοθυσία τους”

ΘΥΣΙΑΝ  ΑΙΝΕΣΕΩΣ    –   ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ  ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ  ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙ

Προσκυνητές και εκπροσωπούντες τον ιστορικό σύλλογο των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» , ο πρόεδρος κος Γεώργιος Ν. Βλατάκης Αρχων Νομοφυλαξ της ΜτΧΕ μαζί με την αντιπρόεδρο Α΄κα Ελένη Τζιφάκη Μισιρλή, προσήλθαν  την Πέμπτη  08/11/18 από την Αθήνα στην Μονή Αρκαδίου ,ώστε να αποδώσουν τιμές  στους ήρωες επι τη 152 α επετείω   της Αρκαδικής εθελοθυσίας .

Με κάθε σεβασμό και τιμή τόσο στους ήρωες , όσο και στην παλαίφατη Ι. Μονή Αρκαδίου και τους εορτάζοντες Αρχαγγέλους , ο ιστορικός σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνιων της Αττικής  ο οποίος φέρει επάξια το βαρύγδουπο όνομα  Αρκάδι εδώ και 88 έτη , ήρθε να ενώσει την προσευχή του για τους ήρωες που μας δίδαξαν  να είμαστε ενωμένοι, που μας ενεφύσησαν  την ανάσα της Ελευθερίας.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης από τα 150 έτη , ο ιστορικός σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνιων της Αττικής “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ” , καθηκόντως και εκπληρώνοντας το όφλημα του ,προσέφερε έναν εγχάρακτο πίνακα , κόπος και φιλοτεχνία της Ρεθυμνιας χαράκτριας Ελένη Τζιφακη Μισιρλή αντιπροέδρου του συλλόγου, εμπλουτίζοντας την πινακοθήκη της μονής , που επι των ημερών του Σεβ. Μητρ. Ρεθυμνης κου Ευγενίου ,ανθεί και λαμπρύνεται..

Ο πίνακας αυτός αποτελεί κομμάτι από ένα σύνολο δέκα πινάκων που εκτέθηκαν την περίοδο των εορτασμών των 150 ετών τόσο στο Ρέθυμνο (μουσείο τζαμί καραμουσά), όσο στην Αθήνα(κατακόμβες Ρωσικής Εκκλησίας) σε δήμους της Αττικής και σε σχολεία , έμπνευση και ιδέα του προέδρου κου Γ. Βλατάκη ,την οποία φιλοτέχνησε η κα Ε. Τζιφάκη Μισιρλή.

Ο πίνακας που  προσφέρθηκε από τον πρόεδρο κο Γ. Βλατακη κατά την διάρκεια της δοξολογίας και παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου,  φέρει τον τίτλο «προσευχή»   από την πονήσασα χαράκτρια  Ε. Τζιφάκη και ο οποίος παριστάνει την στιγμή της συγκέντρωσης  των ηρώων λίγο πριν την ανατίναξη, καθώς μία κοπέλα γονατιστή και με δέος προσεύχεται τιμώντας σήμερα  την αυτοθυσία τους.

Ο πίνακας έχει διαστάσεις   50 Χ 60  και είναι κατασκευασμένος  από αλπακά  ο οποίος είναι χαραγμένος με την μέθοδο διάβρωσης από νιτρικό οξύ.  Το είδος αυτό της χάραξης σπανίζει  και δεν  χρησιμοποιείται ευρέως .

Στην οπίσθια πλευρά του με την ίδια μέθοδο υπάρχει εγχάρακτη αφιέρωση προς την Ι. Μονή Αρκαδίου, υποδηλώνοντας την τιμή και το σεβασμό των αποδήμων προς τους ήρωες.

Ο ιστορικός σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» δεν θα πάψει να διατρανώνει  την θυσία αυτών των ηρώων και να την μεταλαμπαδεύει παντοιοτρόπως προς τους νέους ώστε να παραδειγματίζονται  στην πορεία της ζωής τους.

Επιπλέον  ο πρόεδρος κος Γ. Βλατάκης και η αντιπρόεδρος κα Ελ. Τζιφάκη ευχαριστούν εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο για την αγάπη που τους περιέβαλε αλλά και για την αβραμιαία φιλοξενία του , καθώς  και τις τιμές που τους απέδωσε , τιμώντας έτσι τον ιστορικό σύλλογο των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μόνιμος οδοντίατρος στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου

Στο Κ.Υ. Σπηλίου της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης διορίστηκε ένας μόνιμος ιατρός σε θέση Οδοντιατρικής, Επιμελητής …

Ρέθυμνο – Σε αυτές τις τοπικές κοινότητες θα γίνουν ψεκασμοί δακοκτονίας

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνονται οι  τοπικές κοινότητες/οικισμοί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize