Τελευταία Νέα

“Διανοητικά καθυστερημένοι αυτοί που κοροϊδεύουν τη Θεσσαλονίκη ως ρεζίλι-city” – Γιάννης Μπουτάρης…

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μίλησε για την καταστροφική καταιγίδα που έπληξε την Πέμπτη την πόλη. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη νεροποντή εξαιρετικού μεγέθους, τονίζοντας πως δεν θυμάται να έχει σημειωθεί ποτέ τόσο μεγάλη.

«Ο δήμος μετά τη νεροποντή αντέδρασε. Συμμάζεψε ότι μπάζα κατέβηκαν από τους χείμαρρους. Οι ζημιές που έγιναν στα υπόγεια και τα καταστήματα ήταν αναπόφευκτες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε το καθήκον της αλλά δεν προλαβαίνει σε μια ώρα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM 104,9».

Ο κ. Μπουτάρης μίλησε και γι’ αυτούς που με αφορμή την καταιγίδα κορόιδεψαν την ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα των Resilient Cities. «Δεν μπορώ να πω τι φταίει. Εμείς έχουμε ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα Ανθεκτικών Πόλεων. Διανοητικά καθυστερημένοι αυτοί που κοροϊδεύουν. Το λένε ρεζίλι city, επειδή στα τα αγγλικά είναι resilient city. Δεν είναι έτσι. Το πρόγραμμα αυτό κάνει αυτή τη δουλειά να προετοιμαστούμε όταν συμβαίνουν καταστροφές. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ανθεκτική πόλη ακόμα, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και θα έχουμε κάποια μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Δεν είναι μόνο η ενημέρωση του πολίτη και η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, είναι πολύ μεγάλη και η ευθύνη των προηγούμενων γενεών με τα ρέματα που έχουν μπαζωθεί».

Και συνέχισε: «Ευθύνη υπάρχει σε όλους ακόμα και στο δήμο υπάρχει. Ο δήμος δεν έχει καμία ευθύνη για το σύστημα ύδρευσης. Σε όλες τις πόλεις του κόσμου όταν θολώνει το νερό μετά από τέτοιες καταστροφές. Το νερό κόβεται. Ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μια τέτοια ιστορία. Να έχει μια μικρή δεξαμενή για τα απολύτως απαραίτητα».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι πρέπει «να έχουμε ψυχραιμία τέτοιες φυσικές καταστροφές δεν αντιμετωπίζονται εύκολα» και τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να γίνει άμεσα μια συνάντηση όλων αρμόδιων φορέων και πως αν δεν αναλάβει άμεσα κάποιος αυτή την πρωτοβουλία θα το κάνει ο δήμος, προκειμένου παρθούν άμεσα πρακτικές λύσεις.

Δείτε επίσης!

Εντοπίστηκε σώα η 10χρονη Μαρκέλλα!

Αίσιο τέλος για τη 10χρονη Μαρκέλλα, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από το μεσημέρι …

Αγωνία για την 10χρονη που εξαφανίστηκε – Τι καταγγέλλουν οι γονείς της

Τι τους είπε συμμαθητής της μικρής Μαρκέλλας για τη γυναίκα που τη φώναξε με το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize