Προβληματισμός για τις κλοπές σε εκκλησίες στην Κρήτη

Προβληματισμό στις αστυνομικές αρχές αλλά και στην Εκκλησία έχουν προκαλέσει κρούσματα κλοπών, που έχουν καταγραφεί σε ναούς του νησιού το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα και στην περιοχή μας είχαμε κρούσματα τις τελευταίες ημέρες όταν άγνωστος δράστης παραβίασε, την κεντρική θύρα του ενοριακού ιερού ναού Προφήτη Ηλία, εισήλθε και αφαίρεσε από το παγκάρι 5 ευρώ, σε κέρματα… αλλά και στους Σκλάβους Σητείας όπου αφαίρεσαν 10€ από το παγκάρι και απλά παραβίασαν και τις πόρτες του συλλόγου χωρίς να αφαιρεθεί τίποτα άλλο από την αίθουσα.

Πολλά περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες εκκλησίες της Κρήτης όπου οι δράστες αφαιρούν όσα χρήματα βρουν στα παγκάρια αλλά ακόμη και τάματα. Τα περισσότερα περιστατικά έχουν καταγραφεί από την αστυνομία και έχουν γίνει συστάσεις προς τους ιερείς να είναι προσεκτικοί και να μην αφήνουν χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα στους ναούς, ώστε να αποτραπεί το φαινόμενο.

Άγνωστος δράστης παραβίασε, πριν μερικές ημέρες, την κεντρική θύρα του ενοριακού ιερού ναού Προφήτη Ηλία, εισήλθε και αφαίρεσε από το παγκάρι 5 ευρώ, σε κέρματα…

Επίσης βρέθηκαν παραβιασμένες με αιχμηρό αντικείμενο, την αλουμινένια πόρτα της τουαλέτας της εκκλησίας, ενώ, από τα σημάδια που άφησε, αποπειράθηκε να παραβιάσει την επίσης αλουμινένια πόρτα της αποθήκης του ναού, χωρίς να το επιτύχει…

Το περιστατικό κατήγγειλε ο εφημέριος της Αμμουδάρας π’ Γεώργιος Μπρόκος, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου και ενεργείται προανάκριση.

Όπως είπε ο π’ Γεώργιος στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο άγνωστος διαρρήκτης αρκέστηκε στα λίγα κέρματα που βρήκε στο παγκάρι της εκκλησίας, χωρίς να αφαιρέσει κανένα άλλο αντικείμενο, εικόνα ή ιερό σκεύος από το ναό!

Ν.Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς