Τελευταία Νέα

Προβληματική έναρξη και μετά φουλ σεζόν – Φιλοξενία, χαμόγελο, ευφυΐα και ευελιξία του έμψυχου δυναμικού διακρίνουν το Ρέθυμνο

Προβληματική θα είναι η έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου και ενώ ήδη είναι σχεδόν δεδομένο ότι στη λήξη της θα συνεχιστεί η πολυπόθητη, σταδιακή της επέκταση. Ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες προσπαθούν να προσελκύσουν περισσότερες κρατήσεις για τον ερχόμενο Μάρτη και Απρίλη, ενώ τονίζουν ακόμη μία φορά ότι η φορολόγηση είναι δυσβάσταχτη σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό που διακρίνει ωστόσο την Ελλάδα και δη την Κρήτη στον τουριστικό τομέα, είναι το επίπεδο των υπηρεσιών από το ανθρώπινο δυναμικό του κλάδου.

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες του νησιού για να γεμίσουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου με αφίξεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλη Τσακαλάκη, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η τουριστική περίοδος του 2018 θα επεκταθεί κατά μία εβδομάδα τον Νοέμβριο, όμως η έναρξη της τουριστικής περιόδου τον Μάρτη και τον Απρίλη θα είναι προβληματική με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Αυτό που τονίζει ο πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Ρεθύμνου, Στράτος Μπερέτης, είναι ότι δε θα πρέπει να εφησυχάσουμε με το γεγονός ότι η Κρήτη έχει πια ξεκινήσει να δέχεται επισκέπτες και τον χειμώνα, αφού είναι κάτι που συνέβη λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στις γειτονικές, ανταγωνίστριες χώρες και με δεδομένο ότι ο τουρισμός είναι ένα ευπαθές και ευμετάβλητο προϊόν, η επαγρύπνηση και οι προσπάθειες οφείλουν να είναι συνεχείς.

Βασικό μειονέκτημα της χώρας μας είναι η υψηλή φορολογία που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος, μην αφήνοντας περιθώρια αύξησης της ανταγωνιστικότητας, όμως αυτό που σώζει την παρτίδα είναι η φιλοξενία, το χαμόγελο, η ευφυΐα και η ευελιξία του ανθρώπινου δυναμικού του τουρισμού της Κρήτης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς