Προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο ΥΠΕΝ και τον δήμο Καντάνου-Σελίνου για το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανταποκρινόμενο στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Σελίνου, που χρονολογείται από το 2012, υπέγραψε σήμερα Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, Χανίων, για την αποκατάσταση και την ανάδειξη ενός μοναδικού χώρου φυσικής ομορφιάς και αναψυχής, το Φαράγγι Αγίας Ειρήνης, που αποτελεί τμήμα της περιοχής Natura 2000.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η μελέτη και η εκτέλεση έργων προστασίας και ελέγχου σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις στο Φαράγγι, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής από το Υπουργείο Γεωργίας. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στις ήπιες παρεμβάσεις που προβλέπονται είναι η δημιουργία χώρων αναψυχής και διαδρομών, η σήμανση της περιοχής, η ενίσχυση της βλάστησης, κλπ. Ενδεικτικά, θα καθαρισθούν μονοπάτια στο Φαράγγι, θα τοποθετηθούν φωλιές πυρόσβεσης, καθώς και κουτιά πρώτων βοηθειών, θα αναβαθμισθεί το δίκτυο ύδρευσης και θα τοποθετηθούν ενημερωτικοί πίνακες φυσικού και ιστορικού περιεχομένου.

Με τα έργα που προγραμματίζονται, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης αποκτά μια νέα πνοή, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την πολύπλευρη αξιοποίηση του, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες και περιηγητές και ταυτόχρονα να αναδειχθεί σε παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής. Κύριο ρόλο στην κατεύθυνση αυτή έχει η τοπική κοινωνία και ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου. Άλλωστε, οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Αντώνη Περράκη είναι συνεχείς και συντονισμένες.

Δείτε επίσης!

Από το Ρέθυμνο στο ΥΠΕΝ με εκπροσώπους ελληνικών και ευρωπαϊκών πόλεων για εργαστήρι σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων

Εργαστήρι σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων με εκπροσώπους ελληνικών και ευρωπαϊκών πόλεων   Στο διήμερο εργαστήριο  για …

Κρήτη – Έξτρα παράταση στη λειτουργία παλιών μονάδων της ΔΕΗ με τροπολογία του ΥΠΕΝ

Στην κατάθεση τροπολογίας προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να παρατείνει τη λειτουργία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize