Προειδοποίηση Πούτιν για παγκόσμια πυρηνική καταστροφή

Παγκόσμια ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη τύπου την Πέμπτη. Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τους φόβους του για ενδεχόμενη καταστροφή του πλανήτη από έναν πυρηνικό πόλεμο.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε, ότι «είναι σωστό να μην υποτιμάμε την απειλή πυρηνικού πολέμου», ενώ πρόσθεσε, ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις επιπτώσεις , που θα επέφερε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη πυρηνικών δυνάμεων μεσαίας εμβέλειας (INF) του 1987.

Ανέφερε μάλιστα ότι η μείωση του κατώτατου ορίου για τη χρήση πυρηνικών όπλων θα μπορούσε να οδηγήσει σε «παγκόσμια καταστροφή», ενώ εναπόθεσε τις ελπίδες του στο ότι «θα επικρατήσει η κοινή λογική».

Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει να αποσυρθούν από τη συνθήκη INF, ισχυριζόμενοι ότι οι νέοι ρώσικοι πύραυλοι, «Novator 9M729» ή «SSC-8», κατά το ΝΑΤΟ, την παραβιάζουν, αφού η ίδια απαγορεύει εκατέρωθεν την τοποθέτηση πυραύλων μικρής και μεσαίας εμβέλειας σε ευρωπαϊκές βάσεις.

Η Ρωσία από την άλλη ισχυρίζεται ότι η εμβέλεια των πυραύλων τους αποκλείει από τη συνθήκη και ότι είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με όσα προβλέπει η συνθήκη. Προηγουμένως είχε μάλιστα δεχτεί τελεσίγραφο 60 ημερών από της ΗΠΑ να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να συμμορφωθεί με τους προβλεπόμενους κανονισμούς.

Δείτε επίσης!

ΗΠΑ – Στήριξη Τουρκίας – «Πυρά» κατά Ρωσίας και Άσαντ για την επίθεση στην Ιντλίμπ

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ απαίτησε το συριακό καθεστώς και η σύμμαχός του Ρωσία να …

Ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία – Η Ρωσία στέλνει πολεμικά πλοία και απειλεί την Άγκυρα

Στο απόγειό της έχει φτάσει η ένταση στη Συρία και τη σύμμαχό της Ρωσία με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize