Προχωράμε ακλόνητα με “πράσινες” και “έξυπνες” λύσεις για την κοινωνία και το επιχειρείν

Η νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το 2ο εξάμηνο του 2021 δείχνει ξεκάθαρα ότι ανακτάται με γρήγορους ρυθμούς το χαμένο έδαφος στην οικονομία και ότι το νέο περιβάλλον διαμορφώνεται δυναμικά και αναπτυξιακά, δημιουργώντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών/φορολογούμενων. 

Μια σχέση δυναμική, φιλόδοξη και βαθιά φιλελεύθερη.

Τα “εργαλεία” μας είναι γνωστά πλέον σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι ένας συνδυασμός αξιόπιστων υγειονομικών και οικονομικών λύσεων για να ξεφύγουμε από την πανδημία, με κοινωνική αποδοχή και εμπιστοσύνη για το μέλλον των πολιτών μας, που υλοποιείται με σταθερά βήματα μέσω ενός ολοκληρωμένου μεσοπρόθεσμου σχεδίου ανάκαμψης και αναπτυξιακής προοπτικής.

Η χώρα μας έχει ήδη μπει στην ευθεία της νέας εποχής.

Η ευρωπαϊκή έγκριση του Εθνικού Σχεδίου “Ελλάδα 2.0”, που προβλέπει εντός του 2021 τις πρώτες εκταμιεύσεις ύψους 7,5 δισ. ευρώ, τα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που φέρνουν – επιτέλους – το κράτος και τις υπηρεσίες του στη σύγχρονη τεχνολογικά εποχή, το αναπτυξιακό κύμα των μεταρρυθμίσεων σε εργασιακά, φορολογικά, παιδεία, υγεία, καθώς και το εξαιρετικό επενδυτικό κλίμα αλλά και η βελτίωση της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη, επιβεβαιώνουν τη θετική κινητικότητα σε πείσμα των δύσκολων ημερών που βιώνουμε.

Επίσης, καταδεικνύουν και την αντιπαράθεση με την πολιτική απελπισία και ένδεια της αντιπολίτευσης και των δυνάμεων της “μετριότητας”, των συντεχνιών και του ιδεοληπτικού ταξικού συντηρητισμού.

Η περιφερειακή συνιστώσα και η στοχο-προσήλωση στο μικρομεσαίο επιχειρείν αποτελούν επίσης βασικούς πυλώνες στον εθνικό μας σχεδιασμό. Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης αναμένονται να εισφέρουν στο ΑΕΠ επτά πρόσθετες μονάδες σε βάθος επταετίας – ανεξάρτητα από την δυναμική των ξένων επενδύσεων και των έργων που θα χρηματοδοτήσουν οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.

Το “θετικό” αναπτυξιακό ισοζύγιο ενισχύεται ακόμα περισσότερο με στοχευμένα έργα καινοτομίας και ολοκλήρωσης υποδομών που διαπερνούν τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη:

– Ο “πράσινος” και “έξυπνος” μετασχηματισμός των μικρών νησιών (κάτω από 3,000 μόνιμους κατοίκους), ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που θα αντιστρέψει πραγματικά – και όχι στα λόγια – την απομόνωση και το εύθραυστο παραγωγικό μοντέλο που ισχύει τώρα στα νησιά μας.

– Οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, που δίνουν τη δυνατότητα της βιώσιμης ανάπτυξης σε κλάδους της οικονομίας που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία.

– Η ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής, όπως οι οδικοί άξονες Ε65, Πάτρας-Πύργου, ΒΟΑΚ, που ξεκινούν άμεσα.

– Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης και ο εκσυγχρονισμός των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Σαν ένα “ειδικό αναπτυξιακό”, προχωρούμε με εντατικούς ρυθμούς τα έργα σ’ όλη την Ελληνική επικράτεια. Με τοπική προστιθέμενη αξία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ξεδιπλώνεται όλο το φάσμα των παραγωγικών δυνατοτήτων του κάθε νομού, της κάθε περιφέρειας.

Οι επεκτάσεις του Μετρό στην Αθήνα αλλά και το πολυπόθητο Μετρό της Θεσσαλονίκης, η αξιοποίηση όλων περιφερειακών οργανισμών λιμένων, καθώς και η αναγέννηση της εθνικής ναυπηγικής και αμυντικής βιομηχανίας μετατρέπουν τα σημαντικότερα λιμάνια και βιομηχανικές ζώνες σε κυψέλες σύγχρονης εμπορικής δραστηριότητας.

Τέλος, επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη ξεμπλόκαρε και ξεκίνησε το μεγάλο έργο ανάπλασης στο Ελληνικό, μια από τις σημαίνουσες προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας πριν της εκλογές του 2019.

Όλα όσα έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό, γίνονται σταδιακά έργα. Με αξιόπιστο πρόγραμμα, με βιώσιμα σχέδια και με τη χρηματοδότηση διασφαλισμένη. Αυτό επιβεβαιώνεται πανηγυρικά με τη δέσμη των 12 πρώτων έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” που εντάχθηκαν για υλοποίηση, συνολικού προϋπολογισμού 1,42 δισ. ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από τον Πρωθυπουργό, είναι ο εκσυγχρονισμός υποδομών του Δημοσίου που θα βελτιώσει τις υπηρεσίες του κράτους προς πολίτες και επιχειρήσεις. Είναι η πολιτική μας που μετατρέπει τις υποδομές σε εφαλτήριο ανάπτυξης για τη νέα Ελλάδα. Και είναι, αυτό που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζω από τη θεσμική μου θέση δίπλα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες: Η ψηφιακή τεχνολογία, το κρίσιμο αυτό σύγχρονο εργαλείο που συμβάλλει στην “καινοτόμα” κινητικότητα του επιχειρείν μετά από την αναγκαστική στασιμότητα της πανδημίας.

Δεν καλλιεργούμε ούτε υπερβολικές προσδοκίες, ούτε σπαταλάμε πόρους σε έργα χωρίς προοπτική για την καθημερινότητα του πολίτη, για την υγιή επιχειρηματική δράση. Προχωράμε με εμπιστοσύνη, με πολιτική ωριμότητα και με ρεαλισμό. Με το πρόγραμμα μας, που συμβαδίζει με τις προσδοκίες του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού λαού για ένα καλύτερο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς