Τελευταία Νέα

Πόθεν Έσχες – Οι πλούσιοι της Βουλής με τους λογαριασμούς των εκατομμυρίων και οι “πληβείοι” με τα δάνεια και τα χρέη

“Λαός και Κολωνάκι” και στη Βουλή;

Με την βουλευτική αποζημίωση να κινείται μηνιαίως στα 6.300 συν τις συμμετοχές στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι οι 300 της Βουλής δύσκολα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και έχουν τις ανησυχίες που βιώνει ο μέσος Έλληνας σε ότι αφορά τα ζητήματα επιβίωσης του.

Και όμως και στην Βουλή, υπάρχουν τα “ορεινά” έδρανα και οι πρώτες θέσεις που αντιστοιχούν σε “βαριά” πορτοφόλια, με λογαριασμούς πολλών μηδενικών, μεγάλο χαρτοφυλάκιο μετοχών, και αξιοζήλευτες επιδόσεις στο real estate.

Πάντως στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι βουλευτές έχουν αξιοπρόσεκτα περιουσιακά στοιχεία. Αυτή είναι η εικόνα των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των Ελλήνων και Ελληνίδων μελών του κοινοβουλίου.

Πρόκειται για τις δηλώσεις πόθεν έσχες της οικονομικής χρήσης που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, χωρίς ωστόσο προηγουμένως να έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές για λάθη, παραλήψεις, ανακρίβειες.

Οι ίδιοι πάντως φαίνεται πως εφαρμόζουν κόλπα ώστε να μην προκαλούν με τα εισοδήματα τους. Το πιο σύνηθες είναι να αναφέρουν μόνο το κομμάτι της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι φορολογητέο και όχι εκείνο που δεν φορολογείται.

 

“Αριστερός και πονόψυχος”: Κόλαση στο twitter για τον Παπαδημούλη που αγόρασε 8 διαμερίσματα
Σταθερή παραμένει η σειρά στα βουλευτικά “ρετιρέ” με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και τη σύζυγο του να αποτελούν το πιο ισχυρό “δίδυμο”.

Η έξοδος από τα μνημόνια φαίνεται πως έδωσε την έμπνευση στον ευρωβουλευτή για να προχωρήσει σε επενδύσεις στην αγορά ακινήτων.

Έτσι ο κ. Παπαδημούλης και η σύζυγος του φαίνεται ότι απέκτησαν το 2018, ούτε ένα ούτε δύο αλλά δώδεκα ακίνητα.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης και η σύζυγός του φαίνεται ότι προχώρησαν σε επενδύσεις ακινήτων καθώς εντός του 2018 πραγματοποίησαν αγορά 12 ακινήτων, δύο εκ των οποίων παραχώρησαν στα παιδιά τους.

Πρόκειται για διαμερίσματα που αποκτήθηκαν με τίμημα κάτω της αντικειμενικής τους αξίας με συνολική αξία τα 350 χιλιάδες ευρώ.

Το ανδρόγυνο έχει πολύ μεγάλες καταθέσεις που αγγίζουν το 1.188.000 ευρώ. Επίσης έχουν μεγάλο χαρτοφυλάκιο σε μετοχές, αμοιβαία που φτάνουν τα 660.000 ευρώ, ενώ κατά το 2018 εκποίησε μετοχές συνολικού τιμήματος 365.000 ευρώ.

“Χρυσό” είναι και το ζευγάρι του πρώην υπουργού Ανάπτυξης και αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Εύας Αντωνοπούλου.

Η τελευταία είχε οδηγηθεί σε παραίτηση το Φεβρουάριο του 2018 όταν αποκαλύφθηκε ότι λάμβανε επίδομα ενοικίου.

Ο σύζυγος της έχει εισοδήματα ύψους 370.000 ευρώ. Και οι δύο διαθέτουν χαρτοφυλάκιο μετοχών δύο εκατομμυρίων. Οι καταθέσεις τους διαμορφώθηκαν στα 300.000 δολάρια και περίπου 60.000 ευρώ.

Καταθέσεις που προσεγγίζουν τις 450.000 ευρώ (434.000) διαθέτει στην γερμανική τράπεζα Deutsche Bank ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος. Αντίθετα οι καταθέσεις του στα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα δεν ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ.

Ο Πάνος Καμμένος στο παρελθόν δήλωνε στη Βουλή ότι τα αδυνατεί να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ. Από τότε φαίνεται ότι πέρασε αρκετός καιρός. Το 2018 ο πρώην πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έλαβε από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του περί τα 325.000 ευρώ. Η σύζυγος του Ελένη Τζούλη εμφανίζει έσοδα άνω των 260.000 ευρώ.

Σε μια συμφέρουσα για εκείνον κίνηση με μεγάλο οικονομικό αντίκρισμα προχώρησε το 2018, ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Εισέπραξε 1.140.000 ευρώ από την εκποίηση του μεριδίου που είχε στην πατρική του οικία στην Γλυφάδα.

Οι τραπεζικές καταθέσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ανήλθαν σε 253.643 ευρώ. Η σύζυγος του νυν υπουργού Επικρατείας εμφανίζεται με άλλα μέλη της οικογένειάς της δικαιούχος ομολόγων, μετοχών κλπ που το 2018 είχαν αξία αποτίμησης περίπου 4,5 εκατ. ευρώ. Η ίδια εμφανίζεται συνδικαιούχος και σε καταθέσεις ύψους πάνω από 4 εκατ. ευρώ και 542.322 δολαρίων.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου έχει σε τράπεζες της Ελλάδας και του Βελγίου περί τα 420.000 ευρώ.

Σχεδόν 1,28 εκατ ευρώ διατηρεί σε προθεσμιακό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα ο ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μπορεί τώρα να βρίσκεται σε μεγάλη ένταση λόγω των αποκαλύψεων εις βάρος του στην προανακριτική επιτροπή, αλλά δεν αντιμετωπίζει βιοποριστικά προβλήματα. Οι καταθέσεις του ανήλθαν σε 258.380 ευρώ και της συζύγου του σε 333.327 ευρώ.

Καταθέσεις ύψους 450.000 ευρώ έχει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Η άλλη πλευρά
Εντύπωση προκάλεσε το πόθεν έσχες της βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνας Μονογιού. Τα έσοδα της για το 2018 ήταν κάτω από ένα ευρώ και οι καταθέσεις της δεν ξεπέρασαν τα 450 ευρώ.

Ο Τέρενς Κουίκ μπορεί να γύρισε δύο φορές τη γη ως υφυπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπόρεσε να βάλει σε τάξη τις οικονομικές του υποχρεώσεις. Τα υπόλοιπα δανείων του ανήλθαν το 2018 σε 1.136.601 ευρώ και τα χρέη προς εφορία και δημόσιους οργανισμούς 198.001 ευρώ. Σύνολο 1.334.602 ευρώ χρέη για έναντι 1.229.768 ευρώ που όφειλε το 2017.

Υπόλοιπα δανείων και φόροι περίπου 540.000 ευρώ έχει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο σύζυγός της.

Βάρη 720.000 έχει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Τα 400.000 ευρώ αγγίζουν τα χρέη του βουλευτή ΝΔ Περικλή Μαντά.

“Χαμένοι” είναι και όσοι δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο λόγω της ισοτιμίας με το ευρώ. Ο Γρηγόρης Ψαριανός είδε το δάνειο του να εκτοξεύεται από τα 271.000 ευρώ το 2008, σε 380.000 ευρώ το 2018.

Το ίδιο αποτέλεσμα είχε και το δάνειο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη. Δάνειο ύψους 100.000 ευρώ αυξήθηκε στα 130.000 ευρώ.

Και επειδή το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών ακόμα και υπό τις συνθήκες του κοροονιού. Κλείνουμε με την λίστα των σκαφάτων.

Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Παύλο Πολάκη, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την Λιάνα Κανέλλη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Δείτε εδώ όλα τα πόθεν έσχες πολιτικών αρχηγών, υπουργών και βουλευτών.

Ακολουθούν τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών σε μορφή pdf.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize