Τελευταία Νέα

Πώς πρέπει να σερβίρεται ελαιόλαδο και φέτα από εστιατόρια

Με αφορμή το από 16.5.2018 έγγραφο του ΕΦΕΤ για παραπλάνηση των καταναλωτών όσον αφορά την προσφορά στον καταναλωτή λευκού τυριού ως φέτας και χύμα ελαιολάδου για επιτραπέζια χρήση από το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης επισημαίνονται τα εξής:

  1. Προσφορά ελαιολάδου για επιτραπέζια χρήση

Από 1-1-2018 επιβάλλεται το λάδι που προορίζεται να καταναλωθεί από τον καταναλωτή, να διατίθεται αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μίας χρήσης, οι οποίες πρέπει να φέρουν τις προβλεπόμενες από την νομοθεσία επισημάνσεις.

  1. Προσφορά φέτας

Η αναγραφή στους τιμοκαταλόγους προσφερόμενου τυριού ως φέτας θα πρέπει να αποδεικνύεται από τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα (τιμολόγια, δελτία αποστολής κλπ). Το λευκό τυρί άλμης που αναγράφεται ως τέτοιο στα σχετικά τιμολόγια δεν αποτελεί φέτα (προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης). Τυχόν αναγραφή του λευκού τυριού στον τιμοκατάλογο ως φέτας, αποτελεί παραπλάνηση του καταναλωτή, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Το σχετικό πρόστιμο ανέρχεται στο ποσό των 3.000 ευρώ.

Σχετικές διατάξεις: Αριθμ. 91354/2017 Απόφαση Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (ΦΕΚ 2983/Β/2017).

Δείτε επίσης!

Λασίθι – Νέα εταιρεία «ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΕ – LaSitia» – Νέα σελίδα για την Ένωση Σητείας

Από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Μετά το τέλος της …

Ρέθυμνο – Θωμάς Κρεβετζάκης – Ισότιμα το σύνολο της καφεστίασης σε όλες τις περιοχές να έχει έσοδα και πάντα με ασφάλεια

Ασφάλεια και υγιεινή το διακύβευμα στην καφεστίαση. Τα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτυχθούν όπως προβλέπει ο νόμος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize