Τελευταία Νέα

Πως να βάλω φωτογραφία από τον υπολογιστή-pc στο instagram

Πολλές φορές θέλουμε να βάλουμε στο instagram φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στον υπολογιστή μας, είτε σαν απλοί χρηστές είτε σαν marketers που έχουμε πρώτα επεξεργαστεί μια φωτογραφία και θέλουμε μετά την επεξεργασία της φωτογραφίας στο photoshop ή σε οποιαδήποτε άλλο μέσω επεξεργασίας φωτογραφίας να την ανεβάσουμε στο instagram. 

Εάν πάμε στο instagram.com από τον υπολογιστή μας, θα παρατηρήσουμε ότι το instagram δεν μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε κάποια φωτογραφία πάρα μόνο να δούμε stories και να δούμε τις φωτογραφίες άλλων χρηστών. Αυτό γίνεται γιατί το instagram είναι και επιδιώκει να είναι (σαν αδερφάκι του facebook) κυρίως mobile first εφαρμογή.

UPDATE

Όταν δημοσιεύθηκε το αρχικό άρθρο δεν υπήρχε διαφορετικός τρόπος για να δημοσιεύσεις από τον υπολογιστή σου περιεχόμενο στο instagram. Πλέον υπάρχει το Facebook Creator Studio το οποίο μπορεί να μας διευκολύνει και να μας δώσει τη δυνατότητα να ανεβάζουμε post σε instagram και facebook  . Επίσης μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε στατιστικά για τα post μας αλλά και να προγραμματίζουμε τις δημοσιεύσεις μας!

Παρακάτω ακολουθεί ο παλιός τρόπος που είχαμε γράψει πριν κάποια χρόνια

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ INSTAGRAM ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ;

Υπάρχει τρόπος να ανεβάσουμε φωτογραφία από τον υπολογιστή μας στο instagram. Ο τρόπος που θα παρουσιάσουμε χρησιμοποιεί τον chrome σαν λειτουργικό σύστημα αλλά φυσικά μπορεί να επιτευχθεί και με το safari αλλά και με άλλους browser. Χάριν συντομίας και λόγο ότι στην ελληνική αγορά ο chrome είναι ο browser που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς θα ασχοληθούμε κυρίως με αυτή την περίπτωση.

Βήμα 1ο

Το πιο απλό βήμα είναι ότι πληκτρολογούμε https://www.instagram.com στην γραμμή του browser δηλαδή με λίγα λόγια μπαίνουμε στο instagram μέσω του browser μας. Φυσικά θα πρέπει να έχουμε account και να είμαστε ήδη συνδεδεμένοι σε αυτό , διαφορετικά για να προχωρήσουμε παρακάτω θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα account.

ανεβάστε φωτογραφία από τον υπολογιστή στο instagram

Βήμα 2ο

Πατάμε δεξί κλικ μέσα στον browser και έπειτα έλεγχος αριστερό κλικ

μεταφορά εικόνας από υπολογιστή στο instagram

Βήμα 3ο

Σε αυτό το βήμα επιλέγουμε το εικονίδιο όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα για να μας ανοίξει η κονσόλα για να εμφανίζεται το site όπως θα εμφανιζόταν σε κινητές συσκευές.

εικόνα από pc σε instagram

Βήμα 4ο

Επιλέγουμε όπως φαίνεται και στην εικόνα τον τύπο της κινητής συσκευής που θέλουμε (εμείς επιλέξαμε ένα iphone)

ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ - PC ΣΤΟ INSTAGRAM - Web-Mate

ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ - PC ΣΤΟ INSTAGRAM - Web-Mate

Βήμα 5ο

Έπειτα επιλέγουμε το κουμπί για upload και περιηγούμαστε στον υπολογιστή μας , διαλέγουμε την φωτογραφία  και μετά λίγο πολύ η μέθοδος είναι η ίδια όπως θα την κάναμε εάν είχαμε στο χέρι μας ένα tablet ή ένα smartphone δηλαδή επιλογή φίλτρων εάν θα θέλαμε, crop της εικόνας και φυσικά εισαγωγή περιγραφής και hashtags για το instagram.

ikona apo pc se instagram

ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ INSTAGRAM ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ

Όπως είπαμε και παραπάνω χρησιμοποιήσαμε τον chrome αλλά αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλα προγράμματα περιήγησης που δίνουν την δυνατότητα να εμφανίζονται τα site όπως θα εμφανίζονταν σε κινητές συσκευές. Υπάρχουν πάρα πολλοί marketers στις μέρες μας που αντί για να χρησιμοποιήσουν αυτή την απλή τεχνική και ανέξοδη προτιμούν λόγω μη γνώσης να αγοράζουν προγράμματα που κάνουν αυτή την δουλειά. Φυσικά για τον απλό χρήστη είναι ακόμα πιο δύσκολο να γνωρίζει αυτό το tip και γι’ αυτό θα χαρήκαμε εάν σας βοήθησε το παραπάνω οδηγός –  tutorial.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς