Τελευταία Νέα
Car mechanic check the fuel filter at diesel engine. service or Preventive maintenance.

Πώς να συντηρήσεις τα τακάκια φρένων στο αυτοκίνητό σου!

Τα τακάκια των φρένων είναι βασικό τμήμα του συστήματος πέδησης, καθώς είναι υπεύθυνα για το πόσο άμεσα θα σταματήσει το όχημα. Όταν πατάς το πεντάλ φρένου, το τακάκι πιέζεται πάνω στον δίσκο φρένων και η πίεση αυτή οδηγεί στο φρενάρισμα του οχήματος.

Τα τακάκια χωρίζονται σε 4 είδη ανάλογα με τις κατηγορίες των υλικών τους, οι οποίες είναι οι εξής:

  1. Mη μεταλλικά τακάκια: είναι αρκετά απαλά για τις δισκόπλακες, αλλά δημιουργούν πολλή σκόνη και έχουν περιορισμένο κύκλο ζωής.
  2. Ημιμεταλλικά τακάκια: χαρακτηρίζονται από ανθεκτικότητα, αλλά χρειάζονται πολλή δύναμη για να δημιουργήσουν τη ροπή φρεναρίσματος.
  3. Πλήρως μεταλλικά τακάκια: διαρκούν για μεγάλο διάστημα, αλλά απαιτούν πολλή δύναμη και προκαλούν γρήγορα φθορές στους δίσκους φρένων.
  4. Κεραμικά τακάκια: φτιάχνονται από ανθεκτικές κεραμικές ίνες και νήματα μη σιδηρούχων μετάλλων. Το βασικό μειονέκτημά τους είναι ότι διατηρούν υψηλές θερμοκρασίες, έτσι ώστε να αυξάνεται ο κίνδυνος να στραβώσει στο ίδιο το τακάκι ή κάποιο άλλο τμήμα του συστήματος φρένων. 

Ενδείξεις βλάβης των τακακιών φρένων:

  1. Το πεντάλ φρένου δεν επανέρχεται στη θέση που πρέπει να βρίσκεται κανονικά, αφού το πατήσεις.
  2. Ακούγεται ένας χαρακτηριστικός τσιριχτός θόρυβος όταν πατάς το πεντάλ.
  3. Το πεντάλ ή το τιμόνι παρουσιάζουν έντονες δονήσεις.
  4. Μειωμένη απόδοση φρεναρίσματος.

Το πόσο θα διαρκέσουν τα τακάκια φρένων σχετίζεται με το στυλ οδήγησης και τα χιλιόμετρα που θα διανύει ο κάθε οδηγός, ενώ οι απότομες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις  τους προκαλούν ταχύτερη φθορα. Μία μέση διάρκεια ζωής τους κυμαίνεται από 15.000 έως 20.000 χιλιόμετρα. Συνιστάται να αλλάζεις τα τακάκια, αν ελαχιστοποιηθεί κατά 5 mm και παρακάτω το πάχος που έχει το επίθεμα του, καθώς υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει ο δίσκος φρένων και να αυξηθεί υπερβολικά η θερμοκρασία του υγρού φρένων και τελικά να βράσει.

Σου συνιστούμε όταν αλλάζεις τακάκια, να αντικαθιστάς μαζί και τους δίσκους φρένων, γιατί τα τακάκια κινδυνεύουν να έχουν «φαγωθεί» μη ομοιόμορφα απο τους προηγούμενους δίσκους φρένων και να μην εφαρμόζουν καλά στις καινούριες. 

               Πώς να αλλάξεις τακάκια και δίσκους φρένων; 

Παρακάτω, σου προτείνουμε πώς να το κάνεις, εφόσον φυσικά έχεις την απαιτούμενη εμπειρία και τον απαιτούμενο εξοπλισμό:

Προσοχή! Λάβε υπόψη ότι το αυτοκίνητό σου πρέπει να μην έχει χρησιμοποιηθεί, ώστε να μην υπάρχει υψηλή θερμοκρασία στα σημεία που γίνεται η αντικατάσταση, η οποία μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ή εγκαυμα.

Βίντεο αντικατάστασης τακακιών φρένων από το autodoc.gr

Σήκωσε το καπό του οχήματος. Θα χρειαστεί να ξεβιδώσεις το καπάκι από το δοχείο διαστολής που περιέχει το υγρό του συστήματος πέδησης. Αν είναι περισσότερο από το επιτρεπόμενο όριο, μπορείς με το στόμιο πλήρωσης να  αφαιρέσεις την πλεονάζουσα ποσότητα. Βάλε τάκους στους τροχούς για να τους ασφαλίσεις. Χρησιμοποιώντας ένα γρύλο, σηκωσε το αυτοκίνητο. Χαλάρωσε τα μπουλόνια του τροχού και αφαίρεσε τον τροχό. Αφαίρεσε ό,τι σε εμποδίζει να βγάλεις τη δαγκάνα: τον ακροδέκτη αισθητήρα φθοράς τακακιών, τη ντίζα χειρόφρενου, τον ακροδέκτη αισθητηρα ABS, τον αισθητήρα ΑΒS. Απομάκρυνε τις ακαθαρσίες από τα μέσα στερέωσης που έχει η δαγκάνα. Ξεβίδωσε τον σφιγκτήρα της δαγκάνας. Διαχώρισε τα τακάκια. Βγάλε τη δαγκάνα.

Με ένα σύρμα και δίχως να απομακρύνεις το μαρκούτσι, δέσε τη δαγκάνα στο αμάξωμα ώστε να μην αποσυμπιεστεί το σύστημα φρένων. Η δαγκάνα δεν πρέπει να είναι κρεμασμένη από τον ελαστικό σωλήνα του φρένου. Βγάλε τα τακάκια. Αφαίρεσε τυχόν ακαθαρσίες από τα μέσα που στερεώνουν τη βάση στην οποία στηρίζεται η δαγκάνα. Χαλάρωσε τα μπουλόνια που έχει η βάση και αφαιρεσέ τη. Απολύμανε τα μέσα που στερεώνουν τον δίσκο φρένων. Χαλάρωσε τα μπουλόνια του. Βγάλε τον δίσκο φρένων. 

Βάλε τον νέο δίσκο φρένων, σφίξε τις βίδες με 1 δυναμόκλειδο και ακολούθησε τη ροπή σύσφιξης του κατασκευαστή. Απολύμανε τη βάση στην οποία στηρίζεται η δαγκάνα από τυχόν ακαθαρσίες. Έλεγξε την κατάσταση της βάσης στην οποία  δαγκάνας, τους πείρους της δαγκάνας. Καθάρισέ ή αντικατάστησε όλα τα παραπάνω. Εγκατάστησε τη βάση που στηρίζει τη δαγκάνα και σφίξτη με ένα δυναμόκλειδο. Πίεσε το έμβολο που έχει η δαγκάνα προς το εσωτερικό. Εγκατάστησε τους πείρους που συγκρατούν τα τακάκια. Βάλε τα νέα τακάκια. Εγκατάστησε τη δαγκάνα και σφίξτη, με ένα δυναμόκλειδο. Επανατοποθέτησε ό,τι αφαιρέθηκε προηγουμένως: τα καπάκια πείρων οδηγών της δαγκάνας, τη φίσα του αισθητήρα που εντοπίζει τη φθορές στα τακάκια, τη φίσα που έχει ο αισθητηρας ABS και τον ίδιο τον αισθητήρα, τη ντίζα χειρόφρενου.

Ασφάλισε τη δαγκάνα. Αφαίρεσε όποιες ακαθαρσίες από τον δίσκο φρένων. Βάλε τον τροχό. Τοποθέτησε τα μπουλόνια και σφίξτα. Κατέβασε το όχημα και με ένα μπουλονόκλειδο – σταυρό σφίξε τα μπουλόνια. Αφαίρεσε τους τάκους και τους γρύλους. Χωρίς να βάλεις μπρος, πίεσε το πεντάλ φρένου συνεχόμενα, μέχρι να νιώσεις ισχυρή αντίσταση. Τσέκαρε την ποσότητα υγρού φρένων και, αν χρειαστεί συμπλήρωσέ το. Θα πρέπει να σφίξεις το καπάκι που έχει το δοχείο του υγρού πέδησης. Χαμήλωσε και κλείσε το καπό του αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς