Ποινικές κυρώσεις για το Olympus – Ρύποι από το ρήγμα και ελλείψεις σε συστήματα ασφαλείας

Ρύποι από το ρήγμα του “OLYMPUS” στην Σαντορίνη – Διαπιστώθηκαν και ελλείψεις σε συστήματα ασφαλείας

Τέσσερις ημέρες μετά το ατύχημα που συνέβη κατά το παρθενικό ταξίδι του ΕΓ/ΟΓ “OLYMPUS” στην γραμμή Πειραιάς – Μήλος – Σαντορίνη – Ρέθυμνο, το οποίο υπέστη ρήγμα όταν προσέκρουσε σε ύφαλο στην Σαντορίνη και το πλοίο παραμένει σε ακινησία ενώ από το Λιμεναρχείο Σαντορίνης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του Λιμενικού μετά την πρόσκρουση και το ρήγμα το “OLYMPUS” έδεσε στον προβλήτα του Αθηνιού και αναπτύχθηκε αυθημερόν από την ανάδοχο εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων και προστασίας περιβάλλοντος περιμετρικά του πλοίου πλωτό φράγμα συνολικού μήκους 400 μέτρων καθώς και δύο απορροφητικά μαξιλάρια για προληπτικούς λόγους.

Πρωινές ώρες της Παρασκευής 02/08/19, εντοπίστηκαν εντός του φράγματος ρύποι πετρελαιοειδών και σκουριά, ενώ τοποθετήθηκε δεύτερη σειρά πλωτού φράγματος μήκους 160 μέτρων, απορροφητικές πετσέτες και επιπλέον απορροφητικά φράγματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η περιοχή με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Επίσης, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε την Παρασκευή από εξουσιοδοτημένο Επιθεωρητή Κ.Γ.Ε. PARIS MOU Σύρου, με τη συνδρομή δύο προσοντούχων επιθεωρητών – ναυπηγών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στο πλαίσιο εφαρμογής ”PARIS MOU”, διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις / παρατηρήσεις στον τομέα των Δ.Σ. SOLAS, LOAD LINES, MLC 2006, MARPOL & ISM CODE οι οποίες δικαιολογούν την κράτηση του πλοίου, και από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

Δείτε επίσης!

Σαντορίνη – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζει το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού

Το βράδυ η συνέντευξη του πρωθυπουργού – Από τις 11 το πρωί στο νησί ο …

Ελληνοτουρκική εμπλοκή στο Λιβυκό πέλαγος με πλοίο που μεταφέρει όπλα στη Λιβύη συνοδεία τουρκικών πολεμικών

Το τουρκικό φορτηγό πλοίο Cirkin με σημαία Τανζανίας εντοπίστηκε από την ελληνική φρεγάτα Σπέτσαι βόρεια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize