Τελευταία Νέα

Ποια είναι η βασική διαφορά των μασκών Ν95 και ΚΝ95

Ποιος είναι ο παράγοντας που τις διαχωρίζει. Για ποια μάσκα πρέπει οι κατασκευαστές να εκτελούν δοκιμή προσαρμογής σε ανθρώπους. Σε ποιο ποσοστό φιλτράρουν τα σωματίδια του αέρα.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των μασκών N95 και KN95, οι οποίες και οι δύο φιλτράρουν τουλάχιστον το 95% των σωματιδίων στον αέρα, είναι ο τόπος πιστοποίησης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι KN95 κατασκευάζονται στην Κίνα και επομένως υπόκεινται σε διαφορετικές απαιτήσεις πιστοποίησης από τις N95 που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.

Στην Κίνα, οι κατασκευαστές KN95 πρέπει να εκτελέσουν μια «δοκιμή προσαρμογής» σε πραγματικούς ανθρώπους, για να εξασφαλίσουν ότι οι μάσκες επιτρέπουν ελάχιστη έως καθόλου διαρροή.

Οι κατασκευαστές N95 δεν υποχρεούνται να εκτελέσουν αυτή τη δοκιμή, αλλά πρέπει να πληρούν τα πρότυπα που ορίζονται από το Εθνικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας (NIOSH).

Το CDC εκτιμά ότι περίπου το 60% των KN95 στις ΗΠΑ είναι πλαστές, δηλαδή μοιάζουν σαν να προέρχονται από νόμιμους κατασκευαστές στην Κίνα και δεν πληρούν τις απαιτήσεις του NIOSH.

Οι υφασμάτινες μάσκες μπλοκάρουν μόνο το 10% έως το 30% των σωματιδίων, σύμφωνα με τον Ashley Styczynski, συνεργάτη μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.