Τελευταία Νέα

Ποία είναι επιτέλους η Ελένη Ιωαννίδου;

Κατόπι της πειθαρχικής δίωξης της Ελένης Ιωαννίδου στο νοσοκομείο Ρεθύμνου:

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ?

Η Ελένη Ιωαννίδου είναι παθολόγος, λοιμωξιολόγος, διευθύντρια της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου, ιδρυτικό μέλος του ιατρείου κοινωνικής αλληλεγγύης, επιστημονικά υπεύθυνη για τη διαχείριση της πανδημίας στο νοσοκομείο …κ.τ.λ…κ.τ.λ Οι τίτλοι είναι πολλοί…, με πλούσιο επιστημονικό, εκπαιδευτικό και κλινικό έργο, με πολλές επιστημονικές ομιλίες και διαλέξεις στο κοινό, με πλήθος εθελοντικές αποστολές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, με μεταπτυχιακά στην βιοηθική και στην διοίκηση μονάδων υγείας και… θα μπορούσε να μιλάει κανείς πολλή ώρα για το βιογραφικό της…

Εντούτοις πλούσια βιογραφικά υπάρχουν πολλά…, γι’ αυτό οφείλουμε να εστιάσουμε στο σημαντικό, στην εξαιρετική προσωπικότητα της Ελένης Ιωαννίδου με βασικότερο χαρακτηριστικό, το ΗΘΟΣ της. Ιατρός με εσωτερική ευγένεια, ακεραιότητα, ενσυναίσθηση, ανθρωπιά και σκληρή δουλειά. Με απλότητα, γνησιότητα και άψογη επιστημονική προσέγγιση συναισθάνεται και θεραπεύει τους ασθενείς της.

Η Ελένη είναι η ιατρός εκείνη που ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά της είναι συνυφασμένη με το «είναι» της. Η αναφορά στο άτομο της είναι καθοριστικής σημασίας και αποτελεί πρότυπο ιατρικής ηθικής. Στην σημερνή κοινωνία που η εικόνα του ιατρού και ο σεβασμός σαυτόν έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα με τη διαφθορά των ιατρών, τα φακελάκια, τα ιατρικά λάθη, άτομα σαν την Ελένη Ιωαννίδου, ανιδιοτελή, αλληλέγγυα, με άρτια γνώση της ιατρικής, κοσμούν τα δημόσια νοσοκομεία με το «χαρακτήρα –πρότυπο» που τείνει να εκλείψει από τον ιατρικό κόσμο.

Η Ελένη Ιωαννίδου είναι ειλικρινής, έντιμη και αυστηρή πρώτα με τον εαυτό της. Συναισθανόμενη τις υψηλές υποχρεώσεις που απορρέουν από το λειτούργημα της, ακούραστα, μάχεται καθημερνά για την καλύτερη και αξιοπρεπέστερη περίθαλψη των ασθενών της, για να μην υποβαθμισθεί η φροντίδα τους που σχετίζεται με την υποστελέχωση του τμήματος της και την επαγγελματική εξουθένωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Η μετριοφροσύνη, η δικαιοσύνη, η ανιδιοτέλεια και ο σεβασμός προς τους ασθενείς της και προς τους συναδέλφους της αποτελούν αναλλοίωτες αξίες της, μέγιστης αρετής και τόλμης για να διεκδικήσει από τη θέση ευθύνης της, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Δεν μένει θεατής αλλά πρωταγωνιστεί. Διεκδικεί. Επαναστατεί στο άδικο. Το ενδιαφέρον της δεν είναι προσχηματικό ή δίκην εντυπωσιασμού αλλά ουσιαστικό και αδιαμφισβήτητα αληθινό. Είναι πάντα συνεπής με το αξιακό της σύστημα που είναι θεμέλιος λίθος για την ύπαρξη της.

Εφόσον υπάρχουν επιστήμονες όπως η Ελένη Ιωαννίδου, που η δράση τους διέπεται από ήθος και ειλικρινή προσπάθεια να οραματισθούν το καλύτερο δυνατό για τον ασθενή τους , υπάρχει πάντα και η ελπίδα να ξαναβρεί το επάγγελμα του ιατρού την αίγλη και τη θέση που του αξίζει.

ΡΑΣΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α’ Μ/Γ ΚΛΙNΙΚΗΣ ΠΑΓΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.