Τελευταία Νέα

Πλήρης και ταχεία αποζημίωση των σεισμοπαθών της Κω

Επιστολή Νότη Μαριά στην Ευρωπαία Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου για πλήρη και ταχεία αποζημίωση των σεισμοπαθών της Κω

Επιστολή στην Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Κορίνα  Κρέτσου για την στήριξη των σεισμοπαθών της Κω απέστειλε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην επιστολή του ο Νότης Μαριάς ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πλήρη και ταχεία αποζημίωση των πληγέντων καθώς και την αποκατάσταση των εκεί ζημιών με κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης και προτείνει οι εθνικές δαπάνες για αποκατάσταση ζημιών λόγω του σεισμού να μην μετρούν στο δημοσιονομικό έλλειμμα το οποίο ως γνωστόν ελέγχεται από το δρακόντειο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νότη Μαριά προς την  Κορίνα Κρέτσου

Αθήνα, 24/7/2017

Αξιότιμη Κυρία Επίτροπε

Όπως ήδη θα γνωρίζετε η νήσος Κως επλήγη από φονικό σεισμό ισχύος 6,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια του σεισμού, ενώ πολλοί είναι και οι τραυματίες, μερικοί εκ των οποίων πολύ σοβαρά. Το σύνολο των τραυματιών ξεπερνά τα 100 άτομα, τα οποία νοσηλεύτηκαν και νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδος.

Οι περισσότερες υλικές ζημίες κατεγράφησαν στην πόλη της Κω όπου οι κάτοικοι της περιοχής και λόγω του κλίματος πανικού διανυκτέρευσαν στους δρόμους.

Μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου. Από παλίρροια και άμπωτη στο λιμάνι της Κω κινδύνευσαν σκάφη, ενώ σοβαρές ρηγματώσεις σημειώθηκαν στην προβλήτα όλου του εσωτερικού λιμανιού. Ζημιές υπέστη και το τμήμα του παλαιού τείχους στην αρχαία αγορά μπροστά από το νοσοκομείο.

Κυρία Επίτροπε, ενόψει των παραπάνω ζητώ ως Ευρωβουλευτής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πλήρη και ταχεία αποζημίωση των πληγέντων καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών με κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης και προτείνω οι εθνικές δαπάνες για αποκατάσταση ζημιών λόγω του σεισμού να μην μετρούν στο δημοσιονομικό έλλειμμα το οποίο ως γνωστόν ελέγχεται από το δρακόντειο Σύμφωνο Σταθερότητας.

 

Δείτε επίσης!

Ιεράπετρα – Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε

Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού …

Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Χιλή

Σεισμός Τώρα: Σεισμός μεγέθους 6,8 της κλίμακας Ρίχτερ στη Χιλή Πανίσχυρος σεισμός 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Χιλή, με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize