Τελευταία Νέα

Πλημμύρες σε Γερμανία και Βέλγιο – Τουλάχιστον 126 νεκροί και πάνω από 1300 αγνοούμενοι

Δραματική είναι η κατάσταση από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Γερμανία και γενικότερα στη Δυτική Ευρώπη με τους νεκρούς να είναι τουλάχιστον 126, ενώ οι αγνοούμενοι περισσότεροι από 1.300.Πλημμύρες σε Γερμανία και Βέλγιο: Τουλάχιστον 126 νεκροί και πάνω από 1300 αγνοούμενοι

  Δραματική είναι η κατάσταση από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Γερμανία και γενικότερα στη Δυτική Ευρώπη με τους νεκρούς να είναι τουλάχιστον 126, ενώ οι αγνοούμενοι περισσότεροι από 1.300.

  Τα ορμητικά νερά από τις πρωτοφανείς σε ένταση βροχοπτώσεις εξαφάνισαν ολόκληρες περιοχές. Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και οι Κάτω Χώρες έχουν επίσης επηρεαστεί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.

  Τουλάχιστον 126 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ευρώπη, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί. Η Bild μάλιστα συγκρίνει το μέγεθος της καταστροφής με τσουνάμι.

  Ο επίσημος αριθμός θυμάτων στη Ρηνανία-Παλατινάτο έφτασε τα 63, ανεβάζοντας τον εθνικό απολογισμό σε 106 νεκρούς. Αλλοι 20 έχουν χάσει τη ζωή τους στο Βέλγιο.

  Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν τα εκατοντάδες άτομα που εξακολουθούν να αγνοούνται στις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών.

  Περίπου 102.000 άνθρωποι στη δυτική Γερμανία παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι πλημμύρες κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της βασικής υποδομής της χώρα, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

  Στο χωριό Σουλντ ο ομώνυμος ποταμός με στάθμη στα 3 μέτρα έφτασε στα 8, βυθίζοντας την καταπράσινη κοιλάδα Ahr, κοντά στη Βόννη. Σπίτια παρασύρθηκαν, γέφυρες και δρόμοι κατέρρευσαν. Θαύμα θεωρείται ότι κανείς δεν πέθανε στο χωριό των 700 κατοίκων.

  Περίπου 50 χιλιόμετρα (30 μίλια) μακριά στο Bad Neuenah-Ahrweilar, οι κάτοικοι περιγράφουν: “Στις 11:30 μ.μ., υπήρχε μόνο λίγο νερό, 1:00 π.μ., όλα ήταν κάτω από το νερό”.

  Στο Βέλγιο, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 20 με περισσότερους από 10 αγνοούμενους σε τέσσερις από τις 10 επαρχίες της χώρας.

   

  Ο ποταμός Meuse “απειλεί και την Λιέγη με 200.000 κατοίκους, προειδοποίησε ο περιφερειακός πρόεδρος της Βαλλονίας Έλιο Ντι Ρούπο.

  Η κακοκαιρία χτύπησε και την νότια Ολλανδία όπου εκκενώνονται όλο και περισσότερες περιοχές με τελευταία και την πόλη του Μάαστριχτ.

  Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε κήρυξε σε κατάσταση εθνικής καταστροφής την επαρχία του Λίμπουργκ, στα σύνορα με τη Γερμανία και το Βέλγιο. Οι αρχές ετοιμάζονται να εκκενώσουν μεγάλο μέρος της πόλης Φένλο, ενώ κάλεσαν και τους κατοίκους της μικρότερης κοινότητας Μέερσεν να είναι έτοιμοι να φύγουν.

  Από την άλλη στην Ελβετία, λίμνες και ποτάμια υπερχείλισαν επίσης μετά τις έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ειδικά η λίμνη της Λουκέρνης προκάλεσε πλημμύρες στο κέντρο της πόλης.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς